Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad gedeeltelijk verboden in China

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2012, 14:12 CategorieApple

Apple is al lange tijd verwikkeld in een rechtszaak met het Chinese Proview om gebruik van de naam iPad. Een rechter oordeelde eerder al dat Apple onterecht gebruikmaakte van de naam en nu heeft een rechter in de Chinese provincie GuangDong besloten dat de tablet niet meer verkocht mag worden.

Volgens Proview heeft Apple geen recht op het gebruik van het iPad merk in China aangezien zij dit nog in bezit zouden hebben. Het standpunt van Apple is dat zij de merkrechten van een Brots bedrijf gekocht hebben wat het weer van een dochterbedrijf van Proview gekocht had. De rechter in GuangDong heeft ne bepaald dat lokale winkeliers te iPad niet meer mogen voeren. Zo heeft de elektronicaketen Sundan een verkoopverbod gekregen.

Met dit lokale succes kan Proview natuurlijk ook in andere regio’s achter Apple aangaan, al kwamen er vorige week nog berichten naar buiten dat het onwaarschijnlijk is dat China de verkoop van de iPad compleet blokkeert. De iPad wordt namelijk in China geproduceerd en zorgt voor heel wat werkgelegenheid. Daarbij is de tablet een groot succes en goed voor de economie. Mocht er toch een algemeen verbod komen zou Apple nog kunnen kiezen voor een schikking waarbij het bedrijf zo’n 1,5 miljard dollar betaalt aan Proview.

Bron: CNBC

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.