Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kaspersky Tablet Security voor beveiliging Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op29 februari 2012, 11:31 CategorieAndroid

Kaspersky Lab introduceerde deze week tijdens het Mobile World Congress 2012 in Barcelona de Kaspersky Tablet Security software. Dit pakket is volgens het bedrijf een maatoplossing voor de beveiliging van Android tablets en biedt bescherming tegen vormen van cybercriminaliteit, waaronder kwaadaardige en frauduleuze software. Daarnaast waarborgt de software de veiligheid van persoonlijke gegevens.

Volgens gegevens van Kaspersky Lab was er in december 2011 sprake van meer dan 6.500 incidenten waarbij mobiele toestellen ten prooi vielen aan malware. Het aantal kwaadaardige apps dat specifiek voor Android is ontwikkeld de laatste tijd hard. Deze apps vertegenwoordigen 65 procent van alle mobiele malware en kunnen zelfs via de officiële Android Market worden verspreid. Bovendien is de malware die op het Android platform is gericht de meest complexe en geavanceerde in zijn soort.

Kaspersky Tablet Security maakt gebruik van lokale en cloud-gebaseerde beveiligingstechnologie om alle kwaadaardige programma’s te blokkeren. De nieuwe functie Web Protection blokkeert kwaadaardige en frauduleuze websites tijdens het surfen met de Android browser. De software is daarnaast in staat om op afstand een verloren of zoekgeraakte tablet te blokkeren of alle persoonlijke gegevens daarop te wissen, en kan de locatie van een zoekgeraakte of gestolen tablet achterhalen. De functie Mugshot neemt met behulp van de ingebouwde camera in het geheim foto’s van de persoon die de zoekgeraakte of gestolen tablet gebruikt, en verzendt deze foto’s vervolgens naar de eigenaar van het toestel.

De gebruikersinterface van Kaspersky Tablet Security is speciaal ontwikkeld voor Android tablets kan ook op afstand bediend worden met Web Management.

Kaspersky Tablet Security is vanaf 28 februari in het Engels verkrijgbaar via de Android Market en biedt ondersteuning voor tablets met Android versie 2.x tot 4.x. In april 2012 zullen versies in Europese talen, waaronder Nederlands, verkrijgbaar zijn via de Android Market. Het softwarepakket kost 19,95 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.