Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

KDE’s Spark tablet met Linux besturingssysteem in mei te koop

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2012, 14:53 CategorieBesturingssystemen

Eind vorige maand werd de eerste tablet met Linux als besturingssysteem aangekondigd door KDE en deze week is er meer informatie over de tablet vrijgegeven. Zo zal de Spark vanaf begin mei leverbaar zijn en kun je vanaf deze week al pre-orders plaatsen. De prijs van de tablet ligt op 200 euro.

Op het blog van projectleider Aaron J. Seigo is een Q&A sectie ingericht waaruit onder meer blijkt dat de tablet over de hele wereld leverbaar is vanaf begin mei en dan er wellicht nog een geavanceerdere versie gelanceerd zal worden. Deze versie wordt alleen gelanceerd wanneer het huidige model een succes blijkt en zal over betere hardware specificaties beschikken. Daarnaast is de kans groot dat men ook een GPS module en 3G module inbouwt.

De KDE Sprak tablet moet een daadwerkelijk ‘open’ tablet worden, zowel qua hardware als qua software, en draait op Linux met daar overheen de Plasma Active user interface. Verder beschikt de tablet onder meer over een 1GHz AMLogic processor, een Mali-400 GPU, een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde, 512MB aan werkgeheugen, een 7 inch display, 4GB aan intern opslaggeheugen, Wifi, HDMI, USB en een SD card reader.

Bron: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.