Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo IdeaPad A1 duikt op in Duitsland voor 159 euro

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2012, 11:22 CategorieHardware

In september van vorig jaar presenteerde Lenovo een aantal interessante IdeaPad tablets, waaronder de IdeaPad A1 budget variant. Deze tablet zou volgens het PR-bureau van Lenovo niet in Nederland verschijnen, maar mocht je toch interesse hebben kun je wel in Duitsland terecht. Bij het Duitse Amazon is de IdeaPad A1 inmiddels te koop voor 159 euro.

De prijs is zeer aantrekkelijk, maar de 7 inc Lenovo IdeaPad A1 draait dan ook op het oudere Android 2.3 Gingerbread wat geoptimaliseerd is voor smartphones. Verder beschikt de IdeaPad A1 over een beeldresolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1GHz single-core processor, 512MB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 3 megapixel camera aan de achterzijde, een 0.3 megapixel camera aan de voorzijde, Bluetooth, Wifi, een microSD card reader, stereo luidsprekers en een microUSB poort. De A1 is zo’n 12mm dik en heeft een gewicht van 400 gram.

Overigens is de kans groot dat Lenovo binnenkort een Android 4.0 Ice Cream Sandwich update uitrolt voor de IdeaPad serie waardoor de A1 nog een stuk aantrekkelijker wordt.

De tablet is bij Amazon te koop in een zwarte, witte en roze variant. Wellicht dat de tablet via importkanalen binnenkort ook in een aantal Nederlandse winkels te verkrijgen is.

Bron: Hardware

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.