Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG kondigt Galaxy Note concurrent Optimus Vu aan

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2012, 14:48 CategorieAndroid

LG heeft vandaag de nieuwe Optimus Vu officieel aangekondigd en zal de smartphone/tablet tijdens het Mobile World Congres volgende week aan het publiek tonen. De Optimus Vu beschikt over een 5 inch display wat het een directe concurrent van de 5.3 inch Samsung Galaxy Note maakt.

Verder beschikt de Optimus Vu over een iets mindere resolutie dan de Galaxy Note met 1.024 bij 768 pixels, een aspect ratio van 4:3, een 1.5GHz dual-core Qualcomm processor, een HDMI aansluiting, een microSD card reader, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, 32GB aan opslaggeheugen, een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde en een 650 nits IPS display voor optimale leesbaarheid in lichte omstandigheden. Net als de Galaxy Note heeft de Optimus Vu een meegeleverde stylus voor het maken van aantekeningen, het bewerken van foto’s of schetsen. Volgens LG is het 4:3 formaat ideaal voor het maken van notities.

Qua besturingssysteem krijg je Android 2.3 Gingerbread met een gegarandeerde update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich in de toekomst. De nieuwe tablet/smartphone van LG lijkt dus behoorlijk wat op de Samsung Galaxy Note maar is iets breder – en dus nog lastiger in een broekzak te passen – iets korter en wat lichter. De complete afmetingen zijn 139.6 x 90.4 x 8.5 mm en het gewicht bedraagt 168 gram. Ook beschikt de Vu over een 4G (LTE) module, Wifi en DLNA.

De LG Optimus Vu wordt begin maart in Korea verwacht. Wanneer de tablet/smartphone in andere landen gelanceerd wordt en tegen welke prijs is nog niet bekend. Benieuwd naar de ervaringen met de Galaxy Note? Bekijk dan onze uitgebreide review.

Bron: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.