Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lanceert Windows 8 Consumer Preview tijdens MWC 2012

Geschreven door
Geplaatst op8 februari 2012, 20:33 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft vandaag uitnodigingen verstuurd voor de Windows 8 Consumer Preview lancering. De persconferentie vindt plaats op 29 februari tijdens het Mobile World Congres in Barcelona. In september vorig jaar lanceerde Microsoft al een Developer Preview van het nieuwe besturingssysteem maar nu is de softwaregigant een stap verder en mag de consument een kijkje nemen.

Het is nog steeds een preview van de software dus het is nog verre van af maar het zal wel tonen wat we van de uiteindelijke Windows 8 software, welke waarschijnlijk ergens in de herfst uitgebracht wordt, kunnen verwachten. De kans is groot dat de Consumer Preview versie van Windows 8 ook te downloaden zal zijn na de presentatie op de 29e waardoor je het besturingssysteem zelf kunt ervaren. Het exacte verschil tussen de Developers Preview en de Consumer Preview is niet duidelijk maar waarschijnlijk krijgen we nu ook native applicaties als Music, Mail en Calendar te zien.

Het Mobile World congress is trouwens een opvallende locatie voor de lancering van de Consumer Preview. Dit is namelijk een soort ‘gadget’ show voor mobiele apparatuur en Microsoft’s Windows besturingssysteem is natuurlijk ook voor zakelijke gebruikers en desktops. Aan de andere kant heeft Microsoft vanaf het begin af aan al laten weten dat de focus voornamelijk op touch-apparaten zoals tablets ligt. Daarnaast zou Microsoft wellicht meer informatie kunnen geven over Windows Phone 8.

Bron: ZDnet

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.