‘Microsoft Office komt binnenkort naar de iPad’

21 februari 2012 1 Minuut 2 Reacties
Office-iPad

Er zijn al verschillende applicaties te downloaden om Word, Excel en PowerPoint bestanden te bewerken op je iPad maar een echte officiële Office applicatie voor de iPad is er nog steeds niet. In november vorig jaar wist de website The Daily te melden dat Microsoft hard aan het werk was Office naar de iPad te brengen en vandaag geeft de website aan dat de Office app bijna klaar is.

The Daily onthulde vandaag een exclusieve foto van een iPad met daarop ogenschijnlijk een draaiende Office applicatie. Het is onduidelijk of dit de daadwerkelijke app is maar alle vereiste elementen zijn in ieder geval terug te vinden. Zo zien we een Excel, Word en PowerPoint in de interface en aan de onderzijde van het scherm zien we een instellingen, Messenger en Zoek functie. De gehele stijl gaat volgens The Daily richting de Metro interface van Windows 8 en heeft ook wat weg van de Windows Phone 7 interface en de OneNote applicatie voor iOS. Het bewerken van bestanden zou middels de applicatie zowel offline als online kunnen. De kans is groot dat Microsoft hiervoor gebruikmaakt van haar Office 365 dienst.

Wanneer Office voor iOS daadwerkelijk verschijnt is niet duidelijk maar het zou binnen een paar weken moeten gebeuren. In november werd in ieder geval gesproken over een prijs van 10 dollar per Office applicatie. Daarbij weet The Daily te melden dat een Android variant nog niet in de planning staat.

Update: Microsoft heeft inmiddels kort gereageerd op dit bericht door te zeggen dat het gebaseerd is op onjuiste geruchten en speculaties. Ook de foto zou nep zijn. Helaas..

Update 2: Na alle ontkenningen van gisteren heeft Microsoft vandaag via Twitter laten weten dat we Office voor iOS toch de komende weken kunnen verwachten.

Reacties (2)