Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft Office komt binnenkort naar de iPad’

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2012, 18:31 CategorieApple

Er zijn al verschillende applicaties te downloaden om Word, Excel en PowerPoint bestanden te bewerken op je iPad maar een echte officiële Office applicatie voor de iPad is er nog steeds niet. In november vorig jaar wist de website The Daily te melden dat Microsoft hard aan het werk was Office naar de iPad te brengen en vandaag geeft de website aan dat de Office app bijna klaar is.

The Daily onthulde vandaag een exclusieve foto van een iPad met daarop ogenschijnlijk een draaiende Office applicatie. Het is onduidelijk of dit de daadwerkelijke app is maar alle vereiste elementen zijn in ieder geval terug te vinden. Zo zien we een Excel, Word en PowerPoint in de interface en aan de onderzijde van het scherm zien we een instellingen, Messenger en Zoek functie. De gehele stijl gaat volgens The Daily richting de Metro interface van Windows 8 en heeft ook wat weg van de Windows Phone 7 interface en de OneNote applicatie voor iOS. Het bewerken van bestanden zou middels de applicatie zowel offline als online kunnen. De kans is groot dat Microsoft hiervoor gebruikmaakt van haar Office 365 dienst.

Wanneer Office voor iOS daadwerkelijk verschijnt is niet duidelijk maar het zou binnen een paar weken moeten gebeuren. In november werd in ieder geval gesproken over een prijs van 10 dollar per Office applicatie. Daarbij weet The Daily te melden dat een Android variant nog niet in de planning staat.

Update: Microsoft heeft inmiddels kort gereageerd op dit bericht door te zeggen dat het gebaseerd is op onjuiste geruchten en speculaties. Ook de foto zou nep zijn. Helaas..

Update 2: Na alle ontkenningen van gisteren heeft Microsoft vandaag via Twitter laten weten dat we Office voor iOS toch de komende weken kunnen verwachten. • Delen:

Reacties

 1. Erik
  21 februari, 2012 om 22:18

  Jammer dat het nep is.. Ook hoop ik trouwens dat ze dan ook een versie voor android zullen produceren..

  Maar toen ik de titel dacht leek me het al sterk, office is namelijk voor veel mensen zeer belangrijk en het zal dus een heel sterk voordeel voor het windows8 platform zijn als ze microsoft office aanbieden. zal een jaar na de windows8 tabelts wel een keer op komen duiken denkik.

  • Martijn
   21 februari, 2012 om 22:20

   Inderdaad jammer voor nu maar ik geloof wel dat Microsoft ermee bezig is. Ze hebben inderdaad een hoop klanten wat betreft Windows en een app voor iOS zou veel mensen een plezier doen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.