Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft onthult nieuwe ‘Metro style’ logo voor Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2012, 19:03 CategorieBesturingssystemen

We weten nog veel dingen niet 100 procent zeker over het nieuwe Windows 8 besturingssysteem van Microsoft maar sinds vandaag valt daar het logo niet meer onder. Microsoft heeft middels een blogpost namelijk het nieuwe ‘Metro style’ logo onthuld wat eindelijk eens meer op een raam dan een vlag lijkt.

De voor touch geoptimaliseerde Metro interface van Windows 8 kenmerkt zich door een duidelijke scheiding van content middels rechthoeken, schone lijnen en kleuren. Om deze reden paste het bekende Windows vlag logo niet meer bij de nieuwe stijl en is er een raam ontworpen dat bestaat uit vlakken gevormd door schone lijnen. Volgens Microsoft’s Sam Moreau is het logo zowel modern als klassiek. Toch is het logo niet per definitie blauw. De kleur wordt aangepast op de situatie, bijvoorbeeld wanneer je een ander kleurenthema kiest in Windows 8. Het logo zal voor het eerst verschijnen in de Consumer Preview van Windows 8 welke eind deze maand tijdens het MWC 2012 gelanceerd wordt.

Wil je meer weten over Windows 8? Bekijk dan deze overzichtspagina met alle laatste Windows 8 nieuwtjes.

 • Delen:

Reacties

 1. primelover
  17 februari, 2012 om 21:48

  wordt dit de vervanging voor windows 7???
  dus als ik bijvoorbeeldover een paar manden een laptop koop, dat het dan geen windows 7 meer is maar dan windows 8????????

  • primelover
   17 februari, 2012 om 21:48

   of is dit puur alleen voor telefoons en tablets????? :S

   • Sam
    17 februari, 2012 om 21:58

    De traditionele Windows

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.