Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola verkoopt gereviseerde Xoom tablets met privégegevens

Geschreven door
Geplaatst op5 februari 2012, 20:50 CategorieHardware

In Nederland wordt het niet veel gedaan, behalve in de online Apple Store, maar in de VS is het iets waar veel kopers op wachten; Het uitbrengen van zogenaamde gereviseerde producten die tweedehands zijn. De fabrikant heeft het product opgeknapt (gereviseerd) en daarna kun je het voor een lagere prijs kopen via een officieel kanaal. Motorola doet dit ook met Xoom tablets alleen is het opknappen niet helemaal grondig gebeurd.

In de VS zijn er namelijk verschillende gereviseerde Xoom tablets verkocht waar de privégegevens van de vorige eigenaar nog opstonden. Natuurlijk wordt bij het opknappen van tweedehands tablets alles normaal gesproken verwijderd maar dat is dus in dit geval niet gebeurd. Het gevolg is dat je persoonlijke data van andere te zien krijgt zodra je de nieuwe tablet aanzet. Motorola is er vrij snel achter gekomen maar desondanks zijn er volgens de fabrikant iets meer dan 100 modellen met dit probleem verkocht. Motorola vraagt nu iedereen die een gereviseerd model heeft gekocht waar persoonlijke gegevens van een ander op staan de tablet terug te sturen zodat Motorola de data kan verwijderen. Hiervoor krijgen ze een tegoedbon van 100 dollar en daarnaast worden alle gemaakte kosten vergoed. Ook de personen waarvan de gegevens niet gewist zijn krijgen een vergoeding in de vorm van een gratis 2-jarig abonnement op de ProtectMyID-software van Experian.

Zoals gezegd zien we dit in Nederland niet heel veel, maar zou het Amerikaanse systeem hier ook werken? Zou jij durven gaan voor een tweedehands, gereviseerd model. Deze tablet zou volgens alle standaard van de fabrikant moeten werken, er goed uitzien en standaard garantie hebben.

Bron: Androidcentral  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.