Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MWC 2012 tablet preview: Wat kunnen we verwachten?

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2012, 13:31 CategorieAndroid

Komend maandag is het zover. In Barcelona gaat het Mobile World Congress 2012 van start. Tijdens dit congres wordt het nieuwste van het nieuwste getoond op het gebied van mobiele communicatie. Het mooie is dat tablets hier ook onder vallen dus van een groot aantal fabrikanten wordt verwacht dat ze nieuwe of vernieuwde producten zullen tonen. Wat kunnen we verwachten?

ASUS

Natuurlijk is ASUS volgende week van de partij en het is nog niet helemaal duidelijk wat de fabrikant zal tonen. In ieder geval gaan we een nieuwe versie van de ASUS Padfone zien en wordt de ASUS Eee Pad Transformer 700 series officieel gelanceerd. Over beide tablets zijn nog veel dingen onduidelijk dus de persconferentie van ASUS wordt zeker interessant. Daarbij hebben we al een paar keer een nieuwe TF300T tablet van ASUS voorbij zien komen. Dit model zou de opvolger van de Eee Pad Transformer moeten worden. Wellicht dat ASUS ook over dit model wat meer informatie vrij zal geven.

Acer

Acer heeft nog een aantal tablets klaarstaan voor dit jaar zoals de Iconia Tab A510 en de Iconia Tab A700. Beide tablets hebben we al regelmatig voorbij zien komen maar officieel zijn ze nog niet gepresenteerd. Wellicht dat Acer het MWC aangrijpt om duidelijkheid te verschaffen over onder meer de beschikbaarheid en prijzen.

Samsung

Samsung geeft tijdens het MWC 2012 geeft officiële persconferentie maar dat betekent niet dat er geen nieuwe producten gelanceerd worden. We hebben de afgelopen weken geruchten gehoord over een 11.6 inch tablet en een zogenaamde Galaxy Note 10.1 dus wellicht dat we deze producten volgende week tegen gaan komen. Daarnaast zal Samsung haar onlangs gepresenteerde Galaxy Tab 2 (7.0) aan het publiek tonen.

Huawei

Ook Huawei is veel van plan tijdens het MWC 2012. Niet alleen op het gebied van smartphones maar ook op het gebied van tablets. Zo heeft de fabrikant een 10 inch variant van de MediaPad tablet klaarstaan voor het congres.

HTC

HTC heeft aangegeven het voorlopig rustig aan te doen op het gebied van tablets maar toch zou de fabrikant volgens de laatste geruchten een Tegra 3 tablet presenteren. Harde feiten zijn nog niet gevonden dus we zullen het af moeten wachten.

Windows 8

Natuurlijk is Microsoft ook van de partij met Windows 8, geoptimaliseerd voor onder meer tablets. We gaan vast en zeker weer een hoop concepttablets zien die op het besturingssysteem draaien maar het belangrijkste is de Consumer Preview die Microsoft zal lanceren. Hiermee wordt het voor consumenten mogelijk een eerste indruk te krijgen van het besturingssysteem.

Het wordt volgende week dus een interessante week op het gebied van tablets. Hou TabletsMagazine in de gaten voor het meeste en laatste nieuws.

 • Delen:

Reacties

 1. stijn
  23 februari, 2012 om 13:42

  Will do!
  Interessante site hebben jullie trouwens! Doe zo verder !
  Jullie zijn zelfs sneller dan tweakers :)

  • Martijn
   23 februari, 2012 om 14:14

   Thanks voor het compliment! We doen ons best :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.