Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe ASUS Eee Pad Transformer TF300T tablet duikt op in China

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2012, 18:37 CategorieHardware

Bij de lancering van de Eee Pad Transformer Prime gaf ASUS aan dat het geen vervanger is voor de huidige Eee Pad Transformer maar een uitbreiding van het assortiment. Nu hebben we al een tweetal nieuwe Eee Pad MeMO tablets gezien en een ‘opvolger’ van de Transformer Prime, maar hoe staat het met de opvolger voor de succesvolle Eee Pad Transformer?

Dat de eerste generatie Eee Pad Transformer tablets langzamerhand aan het verdwijnen is blijkt wel uit het steeds kleiner wordende aantal winkels dat de tablet op voorraad heeft. We hadden het eind vorig jaar al voorspeld, maar nu moet er toch echt een opvolger om de hoek staan. In China is lijkt het model gespot te zijn onder de naam TF300T. De originele Transformer tablet had als naam TF101 en de Transformer Prime kreeg als naam TF201. De Transformer Prime met Full HD display heeft TF700T als modelnummer meegekregen. De TF300T zou er dus precies tussen passen als opvolger voor de Eee Pad Transformer.

Afgezien van bovenstaande afbeelding is er niet veel bekend over het model dat in China gesignaleerd is. We weten alleen dat het model door het Taiwanese Wistron gemaakt is en op 19 januari gecertificeerd is. Kijkend naar de high-end specificaties van de Transformer Prime en komende Transformer 700 series lijkt het voor de hand liggend dat de TF300T nog steeds over een dual-core Tegra 2 processor beschikt maar vooral qua design aangepast is. Kijk bijvoorbeeld naar wat Acer eerder deed met de Iconia Tab A200. Dit model beschik nagenoeg over dezelfde specs als de Iconia Tab A500 van vorig jaar maar is in een nieuw jasje gestoken. Een hele andere gok is dat het een 7 inch model is, maar dan zou een keyboard dock niet echt een optie zijn en ook de nieuwe Eee Pad MeMO heeft een 7 inch display.

Kortom, het is afwachten en wellicht zien we eind deze maand naast de Padfone en de Transformer 700 series nog een extra nieuwe tablet van ASUS verschijnen tijdens het Mobile World Congres in Barcelona.

Bron: Liliputing

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.