Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Philips en Panasonic laten je TV content naar je tablet streamen

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2012, 20:20 CategorieAndroid

Philips en Panasonic hebben onlangs hun volledige LCD en plasma TV line-up voor 2012 bekendgemaakt en voor tabletgebruikers is er één interessante feature die beide fabrikanten dit jaar in gaan zetten. Zo wordt het mogelijk uitzendingen die op TV verschijnen te streamen naar je tablet (en smartphone).

Panasonic

Panasonic heeft de meest uitgebreide functie van de twee. Met de Viera Remote Pro applicatie kan namelijk content vanaf een Android tablet, Android smartphone, iPad of iPhone naar de TV ‘gegooid’ worden en dus weergegeven worden. Ook bekeken websites kunnen op TV weergegeven worden om vervolgens middels je smartphone verder te surfen op TV. Daarnaast is het mogelijk TV uitzendingen die op TV geselecteerd zijn naar dezelfde apparaten te streamen en zo op je tablet verder te kijken. Ook kun je materiaal dat opgenomen is op een op TV aangesloten USB harddisk weergeven op je tablet of smartphone.

De Viera Remote Pro applicatie is alleen beschikbaar voor de high-end VT50 plasma TV’s en WT50 LCD TV’s. Bekijk de Panasonic TV line-up voor 2012 hier.

Philips

De manier waarop Philips content laat streamen naar je tablet heeft wat meer beperkingen. Zo is de Wifi Smart Screen functie voorlopig alleen te gebruiken op een iPad en geeft Philips aan dat wanneer de kabelmaatschappij de doorgifte van bepaalde content niet toestaat dit ook niet doorgestuurd wordt. De op TV geselecteerde TV zenders worden middels Wifi gestreamd naar de iPad waarop verder gekeken kan worden. 

De Philips Wifi Smart Screen techniek zal later dit jaar middels een download beschikbaar komen voor de PFL6007, PFL7007 en PFL8007 LCD TV series. Bekijk de Philips 2012 LCD TV line-up hier.

Samsung

Vorig jaar introduceerde Samsung eenzelfde functie voor de Samsung Smart TV’s alleen is deze alleen te gebruiken in combinatie met Samsung’s eigen Galaxy Tab series.

Ziggo

Niet alleen TV fabrikanten werken aan deze feature, ook kabelmaatschappijen bieden zelf deze functie al aan. Zo heeft Ziggo onlangs een iPad applicatie gelanceerd die het mogelijk maakt live TV te kijken op de tablet.

Eén ding is duidelijk; fabrikanten en kabelmaatschappijen zijn druk bezig de TV meer een onderdeel te maken van het dagelijkse, en mobiele, leven waar tablets inmiddels een groot onderdeel van zijn.

Bron: 3DTVMagazine

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.