Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Preview: Samsung Galaxy Note

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2012, 21:15 CategorieAndroid

Is het een smartphone of is het een tablet? Heeft de stylus daadwerkelijk een toegevoegde waarde? En voor wie is de Galaxy Note vooral geschikt? Dat zijn drie belangrijke vragen die ik wil beantwoorden in de volledige review maar voor nu vind je in dit artikel een korte preview video met een eerste indruk van de Samsung Galaxy Note.

De Galaxy Note is een geval apart want hij valt net in het grijze gebied tussen een tablet en een smartphone. Het 5.3 inch display is een stuk groter dan de gemiddelde smartphone en zou eerder tussen de tablets passen maar qua specificaties en besturingssysteem zou de Galaxy Note weer eerder bij de smartphones horen. Zo beschikt de Note over een 3G module voor mobiel internet en de mogelijkheid om te bellen en te SMS’en. Daarbij is het mogelijk de Note in je binnenzak of een broekzak (van een wat wijdere broek) te stoppen voor onderweg.

Verder beschikt de Galaxy Note over een 5.3 inch Super AMOLED display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels waardoor objecten zeer scherp weergegeven worden en het contrast extreem hoog is. De Note maakt gebruik van een 1.4GHz dual-core processor, beschikt over 1GB aan werkgeheugen en is uitgerust met een microUSB aansluiting, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een microSD card reader. Alle specificaties van de Note en alle laatste nieuwtjes omtrent de Note kun je terugvinden op de productpagina. Onderstaand vind je een korte video met mijn eerste ervaringen met en eerste indruk van de Galaxy Note.

De belangrijkste feature, naar mijn mening en wat ook vaak terugkomt in de promotie van Samsung, is de meegeleverde stylus. Alles kan bediend worden met de stylus zoals je dat met een andere stylus ook zou kunnen, maar de S-Pen stylus heeft een aantal geoptimaliseerde applicaties meegekregen waardoor onder meer het notuleren en tekenen een stuk eenvoudiger en leuker wordt. Daarbij is de punt van de pen zeer klein waardoor je ook vrij nauwkeurig kunt werken.

Mocht je vragen over de Note hebben, laat het dan onderaan dit artikel weten en ik behandel het in de uitgebreide review.

 • Delen:

Reacties

 1. thieu
  11 februari, 2012 om 1:28

  LS is het mogelijk vpn verbinding te maken ? Ik twijfel tussen Sony p ( wachten ? op nieuwere versie ) en galaxy note. Nieuw besturingssysteem 4 nog gunstiger? Gr

 2. Martijn
  11 februari, 2012 om 2:36

  De VPN verbinding is zeker mogelijk. De Sony Tablet P is echt een ander apparaat wat meer gericht is op media consumptie en ook niet over bijvoorbeeld de bel functie beschikt. Als dit belangrijk voor je is en de stylus ook een handige feature voor je is zou ik kiezen voor de Note.
  Android 4.0 komt naar beide apparaten dus dat zal weinig verschil maken.

 3. Lars
  11 februari, 2012 om 15:42

  Hoi Martijn, hoe is de (bv Google maps) navigatie op dit toestel? Ik heb nu een HTC Desire HD, maar zou eventueel gaan voor deze Note voor het grotere scherm. Kan de navigatie ook in landscape mode gebruikt worden? Alvast bedankt voor je reactie. Gr. Lars

  • Martijn
   11 februari, 2012 om 19:33

   Hoi Lars,

   Ga ik voor je uitzoeken de komende dagen. Je ziet het terug in de review!

 4. De Jong
  16 februari, 2012 om 9:24

  Hoi,
  lijkt me een mooi ding.
  maar.. in dit eerste filmpje laat je veel zien van de stylus, wat overigens best vaak niet direct reageert vind ik.
  In de praktijk gebruik je dat toch nauwelijks denk ik. Ik heb nog nooit de behoefte gehad iets van googlemaps over te tekenen bijv. en dat schrijven op het scherm zoals jij doet met appels en peren, dan is je scherm zo vol.

  Waar ik benieuwd naar ben is het invoeren van notities via het onscreen toetsenbord. Hoe gaat dat in de landscape mode, hoe in de portrait mode.
  Ik ben zelf vooral van plan dat ding in te zetten met een mindmap programma.
  Met dat soort toepassingen wordt het echt een hulpmiddel dat me helpt bij mijn dagelijkse werk.

  Zou je daar aandacht aan willen schenken?

  Vr. Groet
  Arnold

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.