Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Proview klaagt Apple aan in de VS om merkrecht iPad

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2012, 10:49 CategorieApple

De strijd tussen het Chinese Proview en Apple neemt steeds vreemdere vormen aan. In eerste instantie behaalde Proview een klein succes in China aangezien een lokale rechter bepaalde dat de iPad in bepaalde winkels niet meer verkocht mocht worden maar een rechter in Shangai heeft nu bepaald dat het feestje aldaar voor Proview niet doorgaat.

Apple en Proview zijn in een forse strijd verwikkeld om de merknaam iPad. Proview claimt namelijk de naam voor het Chinese grondgebied in bezit te hebben terwijl Apple zegt de naam jaren geleden van een Engelse onderneming gekocht te hebben die het weer van een dochteronderneming van Proview gekocht zou hebben. Proview claimt hier niks van te weten of in ieder geval geen toestemming voor gegeven te hebben en wil nu dat de iPad in china verboden wordt. Mocht dat niet gebeuren wil Proview een schadevergoeding van 1.5 miljard dollar.

De rechter in Shangai heeft voorlopig geoordeeld in het voordeel van Apple maar wil wachten met de definitieve uitspraak totdat de nationale rechtszaak afgelopen is.

Rechtszaak VS

Proview heeft het goed te pakken want vandaag wordt bekend dat de computerfabrikant Apple ook in de VS voor de rechter daagt. Proview claimt dat Apple het bedrijf misleid heeft bij de aankoop van het merkrecht. Apple zou aangegeven hebben dat het toekomstige iPad product niet zou concurreren met de IPAD (computer) van Proview maar wilde niet aangeven wat het product exact zou worden. Dit is volgens Proview misleiding en genoeg voor een nieuwe rechtszaak.

Bron: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.