Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Retina Display voor iPad 3 bevestigd’

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2012, 12:58 CategorieApple

We komen steeds dichterbij de waarheid nu er bijna dagelijks componenten van de iPad 3 in handen komen van verschillende websites. We horen al langere tijd geruchten over het gebruik van het hoge resolutie Retina Display in de volgende generatie tablets van Apple en de website MacRumors zou nu de bevestiging gevonden hebben.

De website zegt het display component in handen gekregen te hebben en heeft het onder de microscoop vergeleken met het display van de iPad 2. Op het eerste gezicht lijken de displays nagenoeg hetzelfde maar van dichtbij is het duidelijk dat de pixel dichtheid van het nieuwe display veel hoger is. Helaas was het niet mogelijk het display aan te zetten maar de beelden van onder de microscoop tonen dat er tweemaal zoveel pixels gebruikt worden in het nieuwe display. Hieruit kunnen we concluderen dat de iPad 3 een Retina resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels zal hebben. De iPad 2 heeft namelijk een resolutie van 1.024 bij 768 pixels. De grootte van het display zou wel hetzelfde gebleven zijn; 9.7 inch.

Naast een Retina Display zou de iPad 3 beschikken over een dual-core of quad-core A6 processor, een grotere en krachtigere batterij om het display aan te sturen, en 4G (LTE) ondersteuning. De verwachting is dat Apple de nieuwe iPad op 7 maart aan het publiek zal tonen tijdens een persconferentie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.