Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Chrome browser voor Android

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2012, 2:01 CategorieAndroid

Afgelopen week lanceerde Google de Chrome browser voor Android apparaten. Chrome is al een zeer populaire browser voor de desktop en zou ook wel eens een grote kanshebber kunnen zijn om de standaard browser van Android tablets en smartphones te worden. Tijd dus voor een review van Chrome beta op de ASUS Eee Pad Transformer Prime met Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Voorlopig is de Chrome beta browser alleen te gebruiken op apparaten die draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Daarnaast is het (nog) niet mogelijk de applicatie te downloaden uit de Nederlandse Android Market. Natuurlijk kan het via een omweg wel. Via deze link kun je een APK bestand downloaden en de Chrome browser alsnog installeren. Zoals je in onderstaande video review ziet is de browser absoluut eenvoudiger en sneller dan de standaard Android browser al zitten er hier en daar nog wat verbeterpunten. De mooiste feature is naar mijn mening de synchronisatie met Chrome browsers op je desktop, laptop en andere mobiele apparaten. Dit maakt multitasken op verschillende apparaten een verademing en scheelt vaak ook een hoop extra werk.

De Chrome browser is momenteel nog een beta versie dus er zal nog een hoop verbeterd worden in de uiteindelijke versie. Mocht je Chrome al geprobeerd hebben op je Android 4.0 apparaat, deel dan je ervaringen even onderaan dit artikel.

Update 24/02 20.30: Chrome voor Android is vanaf nu ook te downloaden in de Nederlandse Android Market.

 • Delen:

Reacties

 1. Martijn
  12 februari, 2012 om 7:36

  Ik heb dezelfde setup als in de review. Heb de chrome beta browser pas 2 dagen in gebruik, maar ben er nog niet zo kapot van. De hickup van het laden is zeer irritant, maar merk ik overigens ook wel regelmatig bij de standaardbrowser. De review video was de eerste video die ik laadde in de chrome browser, dacht dat het niet werkte zo lang duurde het. Fullscreen werkt inderdaad ook niet.

  Verder voelt hij af en toe wel sneller aan, krijgt webpage sneller op je beeldscherm, maar vervolgens door die hickup is voor mij het voordeel grotendeels teniet gedaan. De sync tussen devices is wel top.

  Al met al gebruik ik ze nu allebei door elkaar, alnaargelang hoe het uitkomt.

 2. Dave
  13 februari, 2012 om 12:02

  Zelf in bezit van transformer prime + ICS. Net Chrome beta als browser er op gezet. Laden van pagina’s gaat snel, al zit hier wel een schoonheidsfoutje in (half scherm maar zichtbaar). je favorieten worden als schermafbeeldingen getoond en ziet er goed uit. Flash wordt niet ondersteund en dat is wel eens lastig. Verder kun je pagina’s foto’s en filmpies makkelijk vergroten/verkleinen met pinch. Kortom zeker een goed alternatief voor standaard browser.

 3. eerst
  25 februari, 2012 om 20:41

  Geweldig draait zonder problemen van af gisteren.

 4. Henk
  24 juni, 2014 om 21:18

  Chrome op mijn tablet een complete ramp: werkt totaal niet!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.