Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

RIM geeft toe dat er fouten gemaakt zijn met de PlayBook

Geschreven door
Geplaatst op8 februari 2012, 12:37 CategorieHardware

Dat de PlayBook geen groot succes is geworden is inmiddels wel duidelijk. De tablets worden voor zeer lage prijzen aangeboden en ook zou RIM inmiddels besloten hebben de tablet uit het assortiment te halen. Maar, waar heeft het aan gelegen? Tegenover Webwereld geeft fabrikant RIM toe verschillende fouten gemaakt te hebben bij de lancering van de tablet.

Volgens Arnaud Bret, Benelux-topman van RIM, was het gebrek aan applicaties voor de PlayBook één van de grote fouten die het bedrijf maakte. RIM had volgens Bret beter moeten luisteren naar de vraag vanuit de markt waardoor dit probleem van te voren opgelost had kunnen worden. De PlayBook had bij lancering een minimaal uitgeruste bibliotheek aan applicaties waardoor veel consumenten de voorkeur gaven aan een tablet van een concurrent. Toch ziet Bret nog wel mogelijkheden voor de PlayBook, zeker gezien de lage prijs en de komst van PlayBook OS 2.0. Deze versie van het besturingssysteem moet onder meer de lang verwachtte native e-mail en kalender applicaties brengen, elementen die bij lancering van de tablet als grote nadelen benoemd werd maar opvallend genoeg door Bret niet als fout gezien worden.

Daarbij krijgen gebruiken via een Android App Player toegang tot Android applicaties. Om het aantal beschikbare en compatibele Android apps te vergroten geeft RIM zelfs gratis PlayBook tablets weg aan ontwikkelaars die de moeite nemen hun Android applicatie in te dienen bij RIM.


€ 99,00

op werkdagen voor 18:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bekijk

Bron: beslist.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.