Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 10.1N blijft te koop in Duitsland

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2012, 13:58 CategorieApple

Dat de Galaxy Tab 10.1 verboden is in Duitsland is inmiddels oud nieuws. Om toch aanwezig te blijven op de Duitse markt bracht Samsung een aangepaste versie van de tablet in de vorm van de Galaxy Tab 10.1N. Begin deze maand oordeelde de Duitse rechter dat deze versie geen patenten van Apple schendt wat betreft de gebruikte touchscreen technieken. Toch was Apple nog niet klaar met Samsung aangezien Apple het design van de aangepaste versie nog steeds een kopie van de iPad vindt.

In een voorlopige uitspraak liet de Duitse rechter eerder al weten dat dit waarschijnlijk te ver gezicht was voor Apple en vandaag is het ook in de definitieve uitspraak bevestigd. Volgens de rechter is de Galaxy Tab 10.1N geen kopie van de iPad en is het design goed genoeg te onderscheiden. Apple gaf als argument dat consumenten de Galaxy Tab 10.1N zouden kunnen verwarren met een product van Apple maar volgens de Duitse rechter is het kopen van consumentenelektronica niet hetzelfde als iets kopen in de supermarkt. Bij het kopen van elektronica is de aandacht voor het te kiezen product veel groter.

Natuurlijk is ook dit niet het einde in de strijd tussen Samsung en Apple. De twee fabrikanten hebben nog verschillende rechtszaken lopen. Samsung wint Samsung, soms wint Apple..

Bron: Engadget  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.