Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 10.1N mag in Duitsland verkocht blijven worden

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2012, 21:46 CategorieHardware

Eerder deze week behaalde Apple nog succes in Duitsland aangezien de rechter ook in hoger beroep oordeelde dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 niet in Duitsland verkocht mag worden. Maar, er het kan niet allemaal feest zijn voor Apple want vandaag heeft een Duitse rechter in München besloten dat de aangepaste versie van de Galaxy Tab 10.1, de Galaxy Tab 10.1N voorlopig wel verkocht mag blijven worden.

Deze rechtszaak ging niet eens om het uiterlijk van de tablet en de gelijkenissen met de iPad maar om de gebruikte touchscreen technieken. Apple heeft de patenten voor de gebruikte techniek vorig jaar verworven en wilde daarom dat ook de Galaxy Tab 10.1N uit de schappen verdwijnt. Een Duitse rechter oordeelde vandaag dat Apple hierin geen gelijk heeft. Als argument geeft de rechter dat de technologie voor het touchscreen al op de markt te vinden was voordat gevraagd werd om het intellectuele eigendom. De rechtszaak wordt wel voortgezet maar het voorlopige verbod is dus afgewezen.

Toch betekent ook dit niet dat Samsung rustig achterover kan gaan hangen. Er moet namelijk nog steeds een definitieve uitspraak komen over uit uiterlijk van de Galaxy Tab 10.1N. Samsung bracht deze variant op de Duitse markt om onder de designpatenten uit te komen maar volgens Apple zijn de aanpassingen niet voldoende. In een voorlopige eerste uitspraak liet de Duitse rechter al weten dat de Galaxy Tab 10.1N geen inbreuk meer maakt op de designpatenten.

De Galaxy Tab 10.1N beschikt over een iets ander uiterlijk dan de Galaxy Tab 10.1. De randen zijn iets over het scherm gebogen waardoor de luidsprekers nu naar voren wijzen. De aangepaste tablet is inmiddels ook in Nederland te koop. Hieronder vind je de meest actuele prijzen.

Bron: Bloomberg  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.