Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung geeft tablet flop toe en focust zich op Galaxy Note series

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2012, 10:17 CategorieHardware

Samsung heeft gisteren tijdens een bijeenkomst met verschillende media toegegeven dat de pogingen in de tablet markt tot op heden geen groot succes zijn gebleken. Productmanager Hankil Yoon gaf zelfs aan dat Samsung eigenlijk niet zo goed bezig is in deze markt. Toch gelooft het bedrijf in een mooie toekomst waar onder meer de Galaxy Note serie voor moet gaan zorgen.

Een tweetal weken geleden vonden we het interessant om eens uit te zoeken hoeveel verschillende modellen en uitvoeringen Samsung al gelanceerd had en we kwamen hierbij op maar liefst 80 verschillende uitvoeringen. Dat kan natuurlijk niet erg goed zijn voor de verkoopcijfers aangezien het vooral verwarring en fragmentatie teweeg brengt. In 2012 wil Samsung het schijnbaar dan ook rustiger aan gaan doen en zich meer gaan focussen. 

Zo wordt de Galaxy Note serie zeer belangrijk. Samsung heeft de afgelopen maanden flink de vruchten kunnen plukken van de 5.3 inch Galaxy Note en dat heeft geleid tot de introductie van de Galaxy Note 10.1. Daarnaast heeft de fabrikant een wat minimaal uitgeruste Galaxy Tab 2 serie gelanceerd met een 10.1 inch model en een 7 inch model. Of deze tablets Samsung een groter marktaandeel gaan bezorgen is nog maar de vraag. De specificaties zijn niet zeer indrukwekkend dus zal de prijs voor consumenten de doorslag geven. Met de hevige concurrentie in de markt zal het in ieder geval lastig worden.

Bron: The Verge • Delen:

Reacties

 1. Brian
  28 februari, 2012 om 15:24

  Was de galaxy tab 10.1 dan een flop? Had het idee dat ie wel redelijk succesvol was (hoewel je m niet moet vergelijken met samsungs sII succes).

  • Martijn
   28 februari, 2012 om 15:29

   Nou, een echte flop is wellicht wat te sterk uitgedrukt maar Samsung heeft haar doelstellingen nooit kunnen behalen en de verkopen zijn, kijkend naar de grote hoeveelheid modellen, flink tegengevallen. Je zou kunnen zeggen dat de Galaxy Tab 10.1 dan nog het beste verkocht.

  • Sam
   28 februari, 2012 om 15:36

   Ja is best wel een flop. Een van de succesvolste Android tablets zijn zegt vrij weinig in een markt waar in totaal 12 miljoen tablets (android) zitten. Waarvan minstens 5 miljoen Kindle Fire’s.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.