Samsung geeft tablet flop toe en focust zich op Galaxy Note series

28 februari 2012 1 Minuut 3 Reacties
Galaxy-Note-10-1

Samsung heeft gisteren tijdens een bijeenkomst met verschillende media toegegeven dat de pogingen in de tablet markt tot op heden geen groot succes zijn gebleken. Productmanager Hankil Yoon gaf zelfs aan dat Samsung eigenlijk niet zo goed bezig is in deze markt. Toch gelooft het bedrijf in een mooie toekomst waar onder meer de Galaxy Note serie voor moet gaan zorgen.

/p>

Een tweetal weken geleden vonden we het interessant om eens uit te zoeken hoeveel verschillende modellen en uitvoeringen Samsung al gelanceerd had en we kwamen hierbij op maar liefst 80 verschillende uitvoeringen. Dat kan natuurlijk niet erg goed zijn voor de verkoopcijfers aangezien het vooral verwarring en fragmentatie teweeg brengt. In 2012 wil Samsung het schijnbaar dan ook rustiger aan gaan doen en zich meer gaan focussen.

Zo wordt de Galaxy Note serie zeer belangrijk. Samsung heeft de afgelopen maanden flink de vruchten kunnen plukken van de 5.3 inch Galaxy Note en dat heeft geleid tot de introductie van de Galaxy Note 10.1. Daarnaast heeft de fabrikant een wat minimaal uitgeruste Galaxy Tab 2 serie gelanceerd met een 10.1 inch model en een 7 inch model. Of deze tablets Samsung een groter marktaandeel gaan bezorgen is nog maar de vraag. De specificaties zijn niet zeer indrukwekkend dus zal de prijs voor consumenten de doorslag geven. Met de hevige concurrentie in de markt zal het in ieder geval lastig worden.

Bron: The Verge

Reacties (3)