Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung komt met eigen filmdienst voor Smart TV’s en Galaxy tablets’

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2012, 19:44 CategorieApplicaties

Samsung schenkt de laatste tijd op het gebied van AV meer aandacht aan software dan aan hardware. Zo lag de nadruk tijdens de CES 2012 vooral op de nieuwe softwaremogelijkheden van Smart TV’s. Vandaag zijn er geruchten opgedoken over een nieuwe ontwikkeling op het gebied van software die interessant zou kunnen zijn voor alle bezitters van een Samsung TV, smartphone of tablet.

Volgens bronnen van het Australische Smarthouse zou Samsung namelijk bezig zijn met de ontwikkeling van een Video on Demand filmdienst die geschikt moet zijn voor het complete assortiment aan Smart TV’s, Galaxy smartphones en Galaxy tablets. In Australië heeft Samsung al een samenwerking aangekondigd met het grote Blockbuster maar nog voordat deze dienst gelanceerd wordt zou er in Europa en de VS een nieuwe Video on Demand dienst moeten verschijnen.

Het mooie is dat we er volgens de geruchten niet heel lang meer op hoeven te wachten. De dienst moet namelijk in de eerste helft van dit jaar nog gelanceerd worden. Samsung zal middels de dienst diverse films en series, tegen betaling waarschijnlijk, via streaming aanbieden op mobiele apparaten en TV’s. Er zijn al verschillende Video on Demand diensten van digitale TV providers in Nederland en onlangs is ook Pathé haar eigen dienst gestart. Opvallend detail is dat Samsung momenteel de enige fabrikant is die de Pathé Thuis applicatie officieel mag aanbieden. In de VS is Netflix een zeer populaire streamingdienst.

Samsung heeft nog niet op dit bericht gereageerd maar mocht het allemaal kloppen zullen we snel genoeg iets horen.

Bron: Homecinema Magazine

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.