Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lanceert de Galaxy Note 10.1 met S-Pen stylus

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2012, 9:15 CategorieHardware

Het zat er al aan te komen maar vanochtend heeft Samsung dan een 10.1 inch versie van de Galaxy Note gelanceerd, compleet met S-Pen stylus. Volgens Samsung is het 10.1 inch display ideaal voor diegenen die creatief en productief met hun tablet willen zijn.

Net als de Galaxy Note beschikt de Galaxy Note 10.1 over de speciale S-Note applicatie waarmee je notities kunt maken, kunt schetsen of aantekeningen kunt maken op afbeeldingen en websites. Middels de Shape Match functie kun je met de hand getekende geometrische vormen digitaliseren en met de Formula Match functie kun je formules die je met de S Pen geschreven hebt laten digitaliseren. Verder beschikt de Note 10.1 over Adobe Photoshop Touch en Adobe Ideas om foto’s te bewerken en schetsen te maken zoals je dat op een PC zou doen. Beide apps zijn geoptimaliseerd voor de S-Pen stylus en worden standaard op de Galaxy Note 10.1 geleverd. Het grote voordeel van de capacitieve S-Pen stylus is de grote nauwkeurigheid waarmee gewerkt kan worden, de hoeveelheid druk niveau’s en de zeer kleine punt van de pen. Opvallend is dat de 10.1 inch variant, in tegenstelling tot de 5.3 inch Galaxy Note, geen speciale gleuf voor de S-Pen gekregen heeft. Volgens Samsung moet je een case met pen houder aanschaffen als je de pen mee wilt nemen.

Qua specificaties beschikt de Galaxy Note 10.1 over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 1.4GHz dual-core processor, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 3 megapixel camera aan de achterzijde, een USB 2.0 aansluiting, een microSD card reader, 1GB aan werkgeheugen, Bluetooth 3.0, Wifi, 3G en GPS. Wat betreft de software krijg je Android 4.0 Ice Cream Sandwich met daar overheen de Samsung TouchWiz interface. De geoptimaliseerde S-Pen apps zijn Adobe Touch, Adobe Ideas, S-Note en S-Planner.

Het design lijkt net als de Galaxy Tab 2 (10.1) weer erg op dat van de aangepaste Duitse variant van de Galaxy Tab 10.1. De zijkanten zijn iets naar voren gebogen waardoor de speakers naar voren gericht zijn.

De Samsung Galaxy Note 10.1 is vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar. De prijs is nog niet bekend.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.