Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video demonstratie Spark Linux tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2012, 14:14 CategorieBesturingssystemen

Eerder deze week werd bekend dat de Spark, de eerste tablet met een open Linux besturingssysteem, in mei op de markt zal komen. Deze tablet is ontwikkeld door KDE en moet gebruikers toegang geven tot de volledige hardware en software. Inmiddels zijn er ook een tweetal video’s opgedoken die een goede indruk geven van de tablet en de Plasma Active user interface.

De Spark is inmiddels te pre-orderen voor een prijs van 200 euro en zal in mei geleverd worden. Qua hardware is de tablet niet heel interessant en doet denken aan een van de vele budget tablets. Zo krijg je onder meer een 1GHz AMLogic processor, een Mali-400 GPU, een 1.3 megapixel webcam aan de voorzijde, een 512MB RAM geheugen, een 7 inch display, een 4GB ROM geheugen, Wifi, een HDMI aansluiting, een USB poort en een SD card reader.

Qua software beschikt de Spark over de door KDE ontwikkelde Plasma Active interface welke geoptimaliseerd is voor de touch-ervaring. Alle software is vrij toegankelijk. De tablet beschikt dan ook over een ontgrendelde bootloader en content is gebaseerd op hetzelfde open source platform waarop Linux gebaseerd is. Onderstaande video toont de Plasma Active interface op wat geavanceerdere hardware.

Waarschijnlijk is dit een tablet die vooral interessant is voor mensen die zelf aan hun tablet willen sleutelen. Voor de gemiddelde consument mist er nogal wat qua hardware, software en apps.

Bron: Slashgear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.