Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ViewSonic komt in tweede kwartaal met Windows 8 en Android 4.0 tablets

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2012, 14:25 CategorieAndroid

Nog een paar maanden en dan kunnen we een vloedgolf aan Windows 8 tablets verwachten. Wanneer Microsoft het besturingssysteem exact vrijgeeft is niet bekend maar alles wijst eigenlijk op ergens in de herfst. Toch denkt ViewSonic dat dit eerder gaat gebeuren want het bedrijf wil op zijn vroegst in het tweede kwartaal van dit jaar al Windows 8 tablets lanceren.

Max Liu, product marketing director van ViewSonic Asia Pacific heeft tegenover Digitimes aangegeven dat de eerste Windows 8 tablet van de fabrikant waarschijnlijk ergens in het tweede kwartaal verschijnt (in ieder geval in Taiwan) en zal beschikken over een 10 inch hoge resolutie display. De maanden erop zal het assortiment verder uitgebreid worden met meerdere schermformaten.

ViewSonic heeft inmiddels zowel Android als Windows 7 tablets gelanceerd. Daarnaast is de ViewPad 10Pro uitgerust met zowel Android  en Windows 7. ViewSonic wordt vooral gezien als een budget tablet fabrikant die aardig wat kwaliteit weet te bieden voor weinig geld. Een voorbeeld hiervan is de ViewPad 10e. Dit model beschikt over een 9.7 inch IPS display, Android 2.3 Gingerbread en een 1GHz processor. Zoals al uit onze review van deze tablet bleek mist er nog behoorlijk wat en is de prijs iets te hoog, maar het is zeker een van de betere budget tablets. In maart moet er ook een 3G versie van de ViewPad 10e verschijnen.

Verder geeft Max Liu aan dat ViewSonic door blijft gaan met de ontwikkeling van budget tablets die draaien op Android. In het tweede kwartaal moeten er dan ook twee of drie nieuwe modellen gelanceerd worden die draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Bron: Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.