Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Weer informatie over iPad 3 hardware en lanceerdatum opgedoken

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2012, 12:26 CategorieApple

Het kan niet lang meer duren voordat Apple met een opvolger komt van de iPad 2. Wat de naam gaat zijn is afhankelijk van met wie je praat. Sommigen denken dat het om de iPad 3 gaat, anderen denken aan een iPad 2S of een iPad HD. Nu we dichterbij de verwachte lanceerdatum komen wordt de stroom aan geruchten steeds sterker. Zo is er vandaag informatie over een mogelijke lanceerdatum opdoken en zijn er foto’s gespot van de mogelijke casing.

De website Clutofmac heeft uit operator instellingen van iOS 5 kunnen halen dat de iOS 5.1 update op 9 maart uitgebracht zal worden. Dit zou vervolgens ook betekenen dat Apple op die datum de nieuwe generatie iPads zal lanceren aangezien Apple er om bekend staat een iOS update uit te rollen tegelijkertijd met de lancering van een nieuwe iPad of iPhone. Voor die lancering moet natuurlijk nog een persconferentie plaatsvinden waarin de iPad gepresenteerd wordt maar Apple heeft tot op heden nog niks van zich laten horen.

Zowel 9to5Mac als TheVerge hebben vandaag een foto geplaatst van wat de casing van de nieuwe iPad zou moeten zijn. De afbeelding zou aantonen dat de nieuwe iPad grotendeels vergelijkbaar is met de iPad 2 (iPad 2 links en iPad 3 rechts), alleen is er meer ruimte gemaakt voor een grotere batterij, worden er nieuwe camera’s gebruikt en is de tablet voorzien van een ander display. Bronnen van TheVerge weten verder te melden dat de tablet ondanks dat fysieke gelijkenis met de iPad 2 voorzien zal zijn van een Retina resolutie display (2.048 bij 1.536 pixels) maar dat de processor niet over vier kernen (quad-core) zal beschikken.

Kortom, weer genoeg interessant materiaal om te speculeren want zeker weten doen we helaas helemaal niks. Het wordt tijd dat Apple wat uitnodigingen de deur uit doet zodat we ons in ieder geval ergens op kunnen richten.

  • Delen:

Reacties

  1. Erik
    09 februari, 2012 om 22:45

    Geen quad core?.. Dat valt me ontzettend tegen van apple.. zo’n retina display heeft echt wel quad core nodig wil het mooie prestaties leveren.. Als je het mij vraagt is het gewoon uitbuiting van de klant.. ze hebben al genoeg in huis voor quad core, maar ze bewaren dat gewoon voor de ipad4 zodat ipad3 kopers weer een reden hebben nog een keer over te stappen. Ik vind het daardoor zeer tegenvallen..
    Mja geruchten blijven geruchten..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.