Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows 8 ARM tablets krijgen toch desktop interface’

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2012, 11:55 CategorieApplicaties

Eind vorig jaar verschenen de eerste geruchten over de beperkingen die Microsoft Windows 8 tablets met een ARM processor op zou leggen. Een van de belangrijkste beperkingen was het ontbreken van de traditionele desktop interface die we van Windows gewend zijn. The Verge heeft nu informatie ontvangen dat Microsoft ARM tablets toch beperkte toegang wil geven tot de desktop interface.

Microsoft zou er momenteel over nadenken om de desktop interface op Windows 8 ARM tablets niet compleet te verwijderen maar in te zetten voor bepaalde gecertificeerde applicaties. Het doel van Windows 8 ARM tablets is om te concurreren met Apple’s iPad en daarom is het voor Microsoft zeer belangrijk dat geen enkele applicatie een negatieve invloed heeft op de batterijduur van een tablet. De Metro interface zorgt ervoor dat applicaties ‘schoon’ afgesloten worden, iets dat niet mogelijk is met standaard Windows programma’s. De desktop interface zal dan ook alleen applicaties gaan bevatten die geoptimaliseerd zijn voor ARM chips. Denk hierbij aan de door Microsoft geoptimaliseerde Internet Explorer en Microsoft Office apps. Ook kunnen applicaties van derden toegang krijgen tot de desktop interface maar deze moeten hiervoor wel door een streng certificatie proces van Microsoft. Of dit ook de uiteindelijke strategie voor ARM tablets gaat zijn valt nog te bezien, maar dat ontwikkelaars inmiddels wel duidelijkheid willen hebben lijkt me voor de hand liggend.

Tot op heden was Windows 8 voor ARM tablets alleen nog achter glas te bewonderen op verschillende beurzen aangezien de software nog niet stabiel genoeg was. Inmiddels zou Microsoft flinke sprongen gemaakt hebben en deze maand nog de eerste beta release van Windows 8 voor ARM tablets uitbrengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.