Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8 Consumer Preview nu te downloaden

Geschreven door
Geplaatst op29 februari 2012, 16:07 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft vandaag tijdens het Mobile World Congress 2012 in Barcelona de Consumer Preview van Windows 8 officieel gelanceerd. De preview van het besturingssysteem is voor iedereen te downloaden. Windows 8 is volgens Microsoft flink aangepast en verbeterd ten opzichte van de Developer Preview die we vorig jaar kregen.

Met de Consumer Preview krijg je toegang tot onder meer de Metro style interface, de Windows Store en verschillende Metro applicaties. De software is hier te downloaden en beschikbaar in zowel 32-bit als 64-bit versies die op DVD of USB stick kunt zetten voor installatie. Qua talen heb je de keuze uit Engels, Chiness, Frans, Duits en Japans. De minimale hardware eisen om de Windows 8 Consumer Preview te gebruiken zijn een 1GHz processor, 1GB (2GB voor 64 bit) aan werkgeheugen, 16GB (20GB voor 64 bit) aan opslaggeheugen en een grafische kaart met DirectX 9 ondersteuning.

Microsoft heeft ook een tool uitgebracht die het mogelijk maakt Windows 8 op een apart deel van je harde schijf te installeren om vervolgens je huidige versie van Windows en Windows 8 te kunnen gebruiken. Op het officiële Windows blog vindt je een overzicht van alle nieuwe features.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.