Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Yarvik geeft duidelijkheid over Android 4.0 updates voor budget tablets

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2012, 13:41 CategorieAndroid

Yarvik heeft onlangs haar eerste Android 4.0 tablet gepresenteerd in de vorm van de TAB465 GoTab Exxa tablet, maar wat gebeurt er met de huidige tablets? We hebben de afgelopen weken behoorlijk wat vragen gekregen over mogelijke Android 4.0 updates voor de Yarvik budget tablets dus was het tijd eens contact te zoeken met de fabrikant voor wat duidelijkheid.

Na verschillende contactpogingen hebben we gisteren eindelijk een vertegenwoordiger van Yarvik gesproken die ons wat meer inzicht wist te geven in het Android 4.0 update proces. Het antwoord wat we kregen was opvallend te noemen aangezien Yarvik in eerste instantie nog geen Android 4.0 updates uit zal rollen voor bezitters van een Yarvik tablet. In plaats daarvan zal Yarvik eerder gelanceerde tablets opnieuw lanceren onder een nieuwe naam en met Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Nieuwe Android 4.0 Yarvik tablets

De nieuwe tablets worden vanaf maart in de winkels verwacht en krijgen een kleine wijziging in het modelnummer. We hebben van Yarvik vijf modellen doorgekregen die in ieder geval opnieuw verschijnen met Android 4.0;

Hierbij geeft Yarvik wel aan dat de oude specificaties en de pre-installed apps van de eerder gelanceerde tablets onder voorbehoud zijn voor de nieuwe modellen. In de tussentijd is de fabrikant naar eigen zeggen voor derden een interessant merk geworden waardoor ze instaat is meer added value toe te voegen aan onze nieuwe tablets.

Android 4.0 update voor huidige Yarvik tablets?

Natuurlijk blijft dan de vraag staan wat er gebeurt met de huidige tablets. Mocht je een Yarvik tablet hebben wil je natuurlijk ook graag voorzien worden van het nieuwste Android besturingssysteem. Toch is hier bij de fabrikant zelf ook nog geen duidelijkheid over. Yarvik geeft aan dat het momenteel niet mogelijk is te zeggen of eerder gelanceerde Yarvik tablets een upgrade gaan krijgen naar de laatste versie van Android. De nieuwe versie Ice Cream Sandwich van Android vereist namelijk hogere specificaties qua hardware. Yarvik wil naar eigen zeggen niet dat de performance van de eerder gelanceerde tablets afneemt door er een nieuwe zwaardere versie Android op te zetten. De consument is hier namelijk niet meegeholpen. Wel is de fabrikant bezig met het testen van Android 4.0 en zodra er meer bekend is horen we dat gelijk. • Delen:

Reacties

 1. bertha
  22 februari, 2012 om 17:18

  waardeloos heb ik net een yarvik tablet en nu dit weer

 2. Bart
  25 maart, 2012 om 10:30

  Op internet is te vinden hoe je een bestaande tablet yarvik 460 kunt opwaarderen naar androide 4.0 ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd omdat ik mijn yarvik tablet 460 wil gaan verkopen. Heb ik gekocht in febr 2012. Nu op marktplaats gezet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.