Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

’32 Windows 8 Intel tablets tegen eind 2012′

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2012, 10:51 CategorieBesturingssystemen

Microsoft’s nieuwe Windows 8 besturingssysteem wordt waarschijnlijk ergens in oktober gelanceerd en een groot aantal fabrikanten, waaronder Dell en Lenovo, staan te trappelen om hun eerste Windows 8 tablets te lanceren. Tegen het einde van dit jaar zou dit al moeten zorgen voor een groot aantal tablets dat met de nieuwste versie van Windows is uitgerust.

Volgens bronnen van Digitimes zal het aantal Windows 8 tablets met een Intel processor eind dit jaar al op 32 liggen terwijl het aantal tablets met een ARM processor een stuk minder zal zijn met 8 modellen. De reden hiervoor is dat maar een fabrikanten ook ARM tablets willen lanceren om geen kansen in de markt mis te lopen. De strijd zal niet alleen losbarsten tussen Windows 8, iOS en Android maar ook tussen Intel en ARM tablets die met Windows 8 verkocht zullen worden.

Volgens Digitimes hebben fabrikanten als HP, Dell, Lenovo, Acer, ASUS en Toshiba allemaal momenteel 1 tot 3 Windows 8 Intel tablets in ontwikkeling, terwijl de voortgang van Windows 8 voor ARM tablets een stuk trager gaat door compatibiliteitsproblemen met met de Windows 8 software en tekorten aan personeel voor de ontwikkeling. Om deze reden is de kans ook groot dat de meeste ARM Windows 8 tablets pas in het eerste kwartaal van 2013 zullen verschijnen.

Een belangrijk element voor het slagen van Windows 8 en de strijd tussen Windows 8 ARM en Windows 8 Intel tablets is de prijs. De verwachting was al dat de Intel varianten op een iets hoger prijsniveau zouden liggen en Digitimes weet nu te melden dat de prijzen ergens tussen de 599 dollar en 799 dollar terecht zullen komen. ARM varianten komen waarschijnlijk 100 tot 200 dollar lager uit maar missen weer wat ondersteuning voor originele Windows software.

Lees meer over Windows 8 in het artikel; ‘Windows 8 en tablets, alles dat je moet weten’

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.