Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


‘7 inch Google tablet van ASUS verschijnt in mei’

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2012, 14:14 CategorieAndroid

Vorige week doken er al geruchten op over een Google (Nexus) tablet die door ASUS en Google samen ontwikkeld zou worden en vandaag speelt Digitimes hier op in met een lanceerdatum die in mei van dit jaar moet liggen. De 7 inch tablet zou aantrekkelijke specificaties moeten combineren met een aantrekkelijke prijs.

De 7 inch Google tablet wordt door Google compleet geoptimaliseerd voor Android 4.0 Ice Cream Sandwich en zal bij ASUS van de band rollen. De tablet moet de concurrentie aangaan met onder meer de Amazon Kindle Fire en de Nook Tablet en zal dan ook een prijs krijgen die ergens tussen de 199 en 249 dollar ligt. De inspiratie voor de tablet zou bij de ASUS Eee Pad MeMO vandaan komen, waar we overigens niks meer van hebben gehoord na de CES 2012.

Google zou ook andere hardware fabrikanten gevraagd hebben maar HTC zou het verzoek afgewezen hebben omdat een low-budget tablet tot imageschade zou kunnen leiden en Acer zou niet voldoende kracht qua research en design hebben om tot een dergelijk apparaat te komen. ASUS heeft met de Eee Pad MeMO laten zien dat ze een interessant product voor een lage prijs in de markt kan zetten en Google zou hier op willen voortborduren.

Qua specificaties van de Google tablet is het voorlopig nog gissen maar naar alle waarschijnlijkheid zullen we een quad-core processor, Android 4.0 Ice Cream Sandwich en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels terug gaan zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.