Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘7 inch quad-core Google Nexus tablet wordt gemaakt door ASUS’

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2012, 19:02 CategorieAndroid

De stroom aan geruchten over een tablet die onder de vlag van Google gelanceerd zal worden wordt steeds heviger. Vanmorgen verscheen er nog een lijst met domeinnamen die zou wijzen op een tablet met de naam Google Play en nu weten bronnen dichtbij het vuur te melden dat ASUS met de tablet aan de slag gaat en deze met een quad-core Tegra 3 processor uit zal rusten.

De website Android and Me was tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aanwezig en kreeg daar van twee verschillende bronnen te horen dat Google voor de “Nexus” tablet de samenwerking aangaat met ASUS. Daarbij wisten de anonieme bronnen te melden dat de tablet over een 7 inch display, een quad-core processor en Android 4.0 Ice Cream Sandwich zou beschikken. De prijs is wellicht nog interessanter want er wordt gesproken over 199 dollar.

Kindle Fire concurrent

Met deze prijs lijkt het toch steeds realistischer te worden dat Google de concurrentie aan wil gaan met onder meer de Amazon Kindle Fire, een zeer goedkope tablet die behoorlijk wat aftrek vindt. Het probleem van veel Android tablets is de veel te hoge prijs. Consumenten willen simpelweg een tablet voor 200 of maximaal 300 euro. Een 7 inch tablet met Google certificering zou Android tablets een flinke boost kunnen geven. Je zou zeggen dat Google blij is met het succes van de op Android draaiende Kindle Fire maar volgens de bronnen van dit verhaal zou Google Amazon als bedreiging zien. Amazon heeft namelijk het Android besturingssysteem nagenoeg compleet aangepast en zo een eigen ecosysteem ontwikkeld.

ASUS Eee Pad MeMO

Als we terugkijken naar de CES van afgelopen januari dan presenteerde ASUS daar al een goedkope 7 inch Android 4.0 tablet met een Tegra 3 quad-core processor. Dit model, de Eee Pad MeMO, zou binnenkort voor 249 dollar in de markt gezet moeten worden. Google zou dermate onder de indruk zijn van deze tablet dat ze ASUS gevraagd heeft of het mogelijk was de kosten nog verder te verlagen voor een 199 dollar kostende variant.

Mochten deze bronnen het bij het rechte eind hebben dan wordt de “Google Nexus” tablet een zeer interessante optie voor veel consumenten en hebben Android fabrikanten zeker een reden om bang te worden. Het enige probleem wat ik hiermee zie is het 7 inch formaat. Het merendeel van de consumenten geeft toch de voorkeur aan een 10 inch tablet.

Zou jij 199 euro uitgeven voor een 7 inch tablet die compleet afgesteld en ingesteld is door Google?

 • Delen:

Reacties

 1. Baron Tankhe
  03 maart, 2012 om 19:35

  Nee 7″ is te klein. Een tablet moet gewoon 10″ zijn. Dan kunnen ze beter voor een 250 tot 300 dollar kostende 10″ gaan.

 2. sander
  04 maart, 2012 om 8:57

  7 te klein 10 te groot.
  ik heb de acer a500 maar ik vind de samsung 8.9 het best in de hand liggen…
  jammer van die lelijke skin die ze over het besturings systeem leggen !

 3. Pino
  04 maart, 2012 om 10:24

  Voor die prijs wel!

  Denk dat er veel meer mensen zo over denken.
  De The Kindle Fire word niet voor niks zo goed verkocht!(prijs)

  Voor de mensen die 7-inch te klien vinden, Ze zijn waarscheinlijk ook bezig met een 10-inch die zou dan $299 moeten gaan kosten!

 4. BBS
  06 maart, 2012 om 4:59

  Ik ben groot voorstander van het 7″ formaat. Op gebruik zelf de BB Playbook. Deze heb ik nagenoeg altijd bij me in mijn heuptasje. Kan onderweg mijn facturen opstellen en versturen. En kan online bestellingen verwerken. 3g heb ik niet nodig vanaf mijn playbook. Al mijn internet communicatie verloop via mijn BB Torch.

  Thuis gekomen doe ik al het internet surfen vanuit mijn luie stoel. Zit eigenlijk nooit meer achter mijn desktop. Oke alleen als ik een film aan het editten ben…..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.