Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.0 update voor Sony tablets in april

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2012, 10:33 CategorieAndroid

Sony heeft vandaag laten weten wanneer haar vorig jaar gelanceerde Tablet S en onlangs gelanceerde Tablet P tablets voorzien worden van het nieuwste Android besturingssysteem. De Android 4.0 update zal in april uitgerold worden en krijgt naast de Ice Cream Sandwich interface en functies ook een aantal nieuwe features specifiek voor de Sony tablets.

Zo wordt het met de update mogelijk om direct vanaf het lock-screen toegang te krijgen tot de camera applicatie, kun je foto’s bewerken in de galerij applicaties en kun je panorama foto’s maken. Ook wordt het mogelijk om middels een te downloaden applicatie opgenomen programma’s op je Sony Blu-ray recorder te bekijken. een andere interessante nieuwe feature zijn de zogenaamde ‘Small Apps’. Hiermee kun je een klein programma (venster) oproepen dat geopend wordt over je huidige applicatie. Denk hierbij aan een rekenmachine, afstandsbediening, browser venster of YouTube video.

Met de update naar Android 4.0 wordt er ook een nieuwe versie van de Tablet P geïntroduceerd. Deze tablet, welke beschikt over twee 5.5 inch displays en een brillenkoker design, is momenteel alleen als Wifi + 3G variant te koop. Blijkbaar ziet Sony dat er vraag is naar een Wifi-only model want deze wordt ook in april gelanceerd. Of deze variant ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

Bron: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.