Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple geeft geld voor je ‘oude’ iPad

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2012, 13:00 CategorieApple

Met de komst van de nieuwe iPad (3) is het natuurlijk zeer verleidelijk om je eerste generatie of tweede generatie iPad te verkopen. Apple vindt ook dat je meteen voor de nieuwe generatie moet gaan en daarom introduceert het bedrijf het zogenaamde ‘Reuse and Recycling’ programma voor de iPad. Lever je oude iPad in bij Apple en je krijgt een cadeaubon voor de Apple Store.

Mocht je jouw iPad 1 of iPad 2 aan de straatstenen niet kwijt kunnen, wat me onwaarschijnlijk lijkt, dan kun je de tablet dus aan Apple verpatsen. Voor de duurste variant van de iPad 2 de 64GB Wifi + 3G versie, staat een vergoeding van 320 dollar. Hiervoor moet de tablet wel in zeer goede staat verkeren. Het programma is momenteel beschikbaar in de VS en landen als de UK en Frankrijk. Daar is de nieuwe iPad sinds vandaag te koop. Het is niet duidelijk of Apple deze dienst ook in Nederland zal introduceren.

Ook in Nederland

Nu kun je in Nederland ook je iPad inwisselen voor cadeaubonnen. Niet bij Apple, maar wel bij Tabletcenter. Het mooie is dat je zelfs meer krijgt dan bij Apple. Namelijk 292,50 euro (ipv 320 dollar = 245 euro).

Pre-orders nieuwe iPad

In de VS, de UK, Frankrijk, Duitsland en andere landen kon men de nieuwe iPad al een tijdje pre-orderen en de verwachting was dat dit ook in Nederland vanaf vandaag het geval zou zijn. Collega Sam heeft vanochtend met de Nederlandse online Apple Store gesproken en opvallend was dat zij ook verbaasd waren dat de pre-order mogelijkheid nog niet geactiveerd was. Apple Inc. (de Amerikaanse tak) bepaalt namelijk hoe, wat en wanneer en de Nederlandse tak houdt puur het systeem in de gaten. Mocht de iPad vandaag nog te pre-orderen zijn lees je dat natuurlijk meteen hier.

  • Delen:

Reacties

  1. xsDavido
    17 maart, 2012 om 15:18

    Je raakt de iPad nog makkelijk kwijt via marktplaats denk ik. Dit zou meer een laatste optie zijn naar mijn idee.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.