Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple lanceert nieuwe iPad: Eerste hands-on video’s

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2012, 22:50 CategorieApple

Apple heeft vandaag de opvolger van de iPad 2 gepresenteerd, in de vorm van de nieuwe iPad. Zoals verwacht beschikt de nieuwe iPad over een Retina display met de hoogste resolutie die momenteel in de tablet markt te vinden is. Daarnaast krijg je onder meer een dual-core processor met een quad-core GPU voor indrukwekkende graphics, een 5 megapixel camera en een iets dikker design.

De meest interessante feature, voor diegenen die denken te upgraden naar de nieuwe iPad, is wellicht het Retina display. Naast een resolutie van 2.048 x 1.536 pixels beschikt het display ook over 44 procent betere kleurverzadiging wat aardig in de buurt van AMOLED moet komen. De gelukkigen die bij de presentatie aanwezig mochten zijn hebben natuurlijk al wat tijd gehad om met de iPad te spelen. Zo hebben Engadget en The Verge al een interessante hands-on video kunnen maken.

iPad – Hands-on video The Verge

The Verge is, vanzelfsprekend, vooral onder de indruk van het hoge resolutie display. Daarnaast lijken alle applicaties netjes aangepast op de resolutie en vooral ook snel te werken. Het feit dat de nieuwe iPad iets dikker is dan de iPad 2 is volgens The Verge te verwaarlozen.

iPad – Hands-on video Engadget

Ook Engadget is zeer positief over het Retina display en meldt daarbij dat kleuren natuurlijk weergegeven worden en de kijkhoeken zeer wijd zijn, wellicht wijder dan elke andere tablet op de markt momenteel. Engadget noemt als nadeel dat je om de voice dictation functie te gebruiken altijd verbonden moet zijn middels Wifi of 3G.

Bekijk een overzicht van alle features, functies, specificaties en prijzen van de nieuwe iPad in dit artikel.

 

  • Delen:

Reacties

  1. Mr_MdR
    07 maart, 2012 om 23:12

    ik vind hem niet echt bijzonder, lijkt toch wel een beetje op een ipad2S
    Niet echt zo speciaal en vooruitstrevend als dat we gewend zijn, maar tis natuurlijk moeilijk om je steeds te overtreffen, toch apple?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.