Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple stopt in Europa met promotie iPad “4G”

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2012, 19:39 CategorieApple

Een van de nieuwe features van de derde generatie iPad is de ondersteuning van 4G, ook wel LTE genaamd. Dit is een snellere verbinding voor mobiel internet dan het 3G netwerk dat wij momenteel in Nederland gebruiken. Zowel in Nederland als in andere Europese landen is 4G nog niet of nauwelijks uitgerold maar toch promoot Apple de 4G ondersteuning ook in Europa.

De Apple iPad 4G modellen ondersteunen zowel 3G (HSPDA+) en 4G maar het 4G verhaal is alleen van toepassing op Amerikaanse en sommige Canadese telecomproviders. Deze gebruiken namelijk andere 4G frequenties (bands) dan wij in de toekomst in Nederland en Europa zullen gebruiken. Om deze reden hebben verschillende consumentenorganisaties en providers in onder meer Duitsland, de UK en Australië geklaagd over het feit dat Apple de 4G ondersteuning ook binnen Europa promoot. Dit zou namelijk consumenten kunnen misleiden.

Op de Nederlandse website van Apple werd ook 4G als belangrijke nieuwe feature genoemd maar inmiddels is de “4G” afbeelding veranderd in een afbeelding met een netwerk icoontje. Hoogstwaarschijnlijk ligt de nieuwe iPad in Europa dan ook als Wifi + 3G in de winkel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.