Apple’s nieuwe iPad vs de ASUS Eee Pad Transformer Prime

16 maart 2012 1 Minuut 2 Reacties
nieuwe-ipad-transformer-prime

Nu de nieuwe iPad in een aantal landen te koop is en binnen een week ook in Nederland te koop zal zijn is het interessant om eens te kijken naar de prestatieverschillen met momenteel een van de grootste concurrenten van de iPad. De ASUS Eee Pad Transformer Prime is nog steeds een zeer populaire Android tablet en beschikt over high-end specificaties zoals een quad-core Tegra 3 processor.

Tijdens de presentatie van de nieuwe iPad claimde Apple dat de nieuwe A5X processor vier keer betere prestaties biedt dan de Tegra 3 quad-core processor. De laatstgenoemde zet momenteel de standaard in de tabletmarkt maar het zou volgens Apple dus stukken sneller kunnen. Nu de nieuwe iPad te koop is kunnen de eerste vergelijkingen gemaakt worden en Ritchie’s Room heeft de iPad dan ook tegenover de Transformer Prime gezet.

Benchmark resultaten

Er worden in onderstaande video verschillende benchmark tests uitgevoerd om de verschillen in grafische prestaties tussen beide tablets duidelijk te maken. Viermaal zo snel is het niet maar duidelijk wordt wel dat de Apple volgens de benchmark resultaten betere prestaties biedt dan de Tegra 3 processor in de Transformer Prime.

Wanneer we kijken naar de HTML5 en Javascript rendering benchmarks liggen de tablets een stuk dichter bij elkaar. Natuurlijk zijn benchmark tests afhankelijk zijn van meerdere factoren, en daarbij heb je het ook nog eens over twee totaal verschillende software en hardware pakketten, maar duidelijk is dat de iPad zich absoluut goed staande weet te houden tegenover de Tegra 3 concurrentie.

Algemene vergelijking

Mocht je nog willen weten wat de algemene verschillen tussen de nieuwe iPad en de Transformer Prime zijn dan is onderstaande video wellicht interessant. Hier worden beide tablets qua hardware en software met elkaar vergeleken.

Een overzichtelijke vergelijking van de nieuwe iPad met de iPad 2, de ASUS Transformer Pad Infinity, de Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) en de Acer Iconia Tab A700 vind je in dit artikel.

Reacties (2)