Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple’s nieuwe iPad vs de ASUS Eee Pad Transformer Prime

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2012, 22:34 CategorieAndroid

Nu de nieuwe iPad in een aantal landen te koop is en binnen een week ook in Nederland te koop zal zijn is het interessant om eens te kijken naar de prestatieverschillen met momenteel een van de grootste concurrenten van de iPad. De ASUS Eee Pad Transformer Prime is nog steeds een zeer populaire Android tablet en beschikt over high-end specificaties zoals een quad-core Tegra 3 processor.

Tijdens de presentatie van de nieuwe iPad claimde Apple dat de nieuwe A5X processor vier keer betere prestaties biedt dan de Tegra 3 quad-core processor. De laatstgenoemde zet momenteel de standaard in de tabletmarkt maar het zou volgens Apple dus stukken sneller kunnen. Nu de nieuwe iPad te koop is kunnen de eerste vergelijkingen gemaakt worden en Ritchie’s Room heeft de iPad dan ook tegenover de Transformer Prime gezet.

Benchmark resultaten

Er worden in onderstaande video verschillende benchmark tests uitgevoerd om de verschillen in grafische prestaties tussen beide tablets duidelijk te maken. Viermaal zo snel is het niet maar duidelijk wordt wel dat de Apple volgens de benchmark resultaten betere prestaties biedt dan de Tegra 3 processor in de Transformer Prime.

Wanneer we kijken naar de HTML5 en Javascript rendering benchmarks liggen de tablets een stuk dichter bij elkaar. Natuurlijk zijn benchmark tests afhankelijk zijn van meerdere factoren, en daarbij heb je het ook nog eens over twee totaal verschillende software en hardware pakketten, maar duidelijk is dat de iPad zich absoluut goed staande weet te houden tegenover de Tegra 3 concurrentie.

Algemene vergelijking

Mocht je nog willen weten wat de algemene verschillen tussen de nieuwe iPad en de Transformer Prime zijn dan is onderstaande video wellicht interessant. Hier worden beide tablets qua hardware en software met elkaar vergeleken.

Een overzichtelijke vergelijking van de nieuwe iPad met de iPad 2, de ASUS Transformer Pad Infinity, de Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) en de Acer Iconia Tab A700 vind je in dit artikel.

 • Delen:

Reacties

 1. stijn
  17 maart, 2012 om 11:13

  Ik ga denk ik toch maar voor een ipad 3 met 32gb wifi only
  Ik ga verder toch niet wachten op een tf700 of de acer 700..
  Mn eerste tablet zal door het ganse gezin gebruikt worden (vrouw en 2 kindjes) dus ik denk dat het voor hen ook wel makkelijker zal te gebruiken zijn dan een android toestel
  Moest het voor mezelf alleen zijn dan ging ik toch voor de TF700 maar het feit dat de ipad zo gebruiksvriendelijk is, trekt me toch over de streep
  Het zal veel makkelijker zijn voor het gezin , en bovendien heb je veel meer apps voor tablet en zijn de apps volwassener… dit alles overtuigd me nu toch wel
  Geen geklooi enz
  De 32 gb versie moet voldoende zijn want films komen er toch niet op en muziek ook niet , hiervoor ga ik de squeezebox app gebruiken
  De fotos komen op een unraid server, hoe ik die dan ga bekijken weet ik wel nog niet.
  Ok hij mist externe opslagmogelijkheden en geen hdmi, maar hoeveel keer ga je zoiets gebruiken..
  Al bij al toch overtuigd van de ipad, hopelijk maak ik geen verkeerde keuze

 2. Klaartje
  17 maart, 2012 om 15:16

  Het is idd echt afhankelijk van meerdere dingen en uiteindelijk gaat het natuurlijk om de real-life ervaring! Ik denk dat ze redelijk op een lijn liggen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.