Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos 101 en 80 G9 tablets met Android 4.0 en een 1.5GHz processor

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2012, 13:09 CategorieAndroid

Archos heeft in Nederland al een tijdje de 101 G9 en 80 G9 tablets op de markt, beide in verschillende varianten. Zo kun je kiezen uit een 8GB, 16GB en 250GB model en daarnaast uit een 1GHz en een 1.2GHz processor. Toch wachten veel Archos fans nog op twee elementen die de fabrikant vorig jaar beloofde; Android 4.0 en de snellere 1.5GHz processor.

Archos liet vorige week nog weten druk bezig te zijn met de Android 4.0 Ice Cream Sandwich update en dat deze binnen twee weken uitgerold zou worden. De 1.5GHz processor is een ander verhaal. Bij de lancering van de 1GHz en 1.2GHz varianten beloofde Archos al te komen met snellere 1.5GHz modellen. Deze zouden eind 2011 of begin 2012 moeten verschijnen maar in januari en februari waren ze nog nergens te bekennen. Tijdens de CeBIT beurs in Duitsland heeft Archos deze week de nieuwe modellen, standaard uitgerust met Android 4.0 en een 1.5GHz processor, getoond.

Hands-on video Archos G9 serie

Behalve het geïnstalleerde besturingssysteem en de snellere processor zijn de tablets identiek aan de originele 101 G9 en 80 G9 modellen. De combinatie van deze twee elementen zou de G9 serie sneller moeten maken met minder lag, iets wat we tijdens de review van de Archos 101 G9 duidelijk terugzagen.

Archos G9 serie met 1.5GHz processor kopen

Of de Archos 101 G9 en 80 G9 tablets met de 1.5GHz processor al in Nederland te koop zijn is lastig te zien aangezien de meeste winkels het niet zo nauw nemen met de juiste beschrijving. Veel winkels die aangeven een 1.5GHz variant te hebben blijken bij navraag alleen maar de 1.2GHz modellen te hebben. Onderstaande winkels lijken de 1.5GHz modellen wel te voeren maar het is aan te raden dit eerst telefonisch of per email te controleren. Daarbij draaien deze modellen vanuit de winkel nog op Android 3.2 Honeycomb. Archos maakt het voor winkels en consumenten helaas niet erg makkelijk om de gewenste modellen aan te prijzen of te vinden.

Mochten er meer winkels verschijnen waar je de tablets kunt kopen vind je deze terug op de productpagina’s.

 • Delen:

Reacties

 1. Pino
  06 maart, 2012 om 13:13

  En hoe zit dat met geheugen? nog steeds met 512 ram?

  • Martijn
   06 maart, 2012 om 14:44

   Voor zover ik nu kan zien wel.

   • Pino
    06 maart, 2012 om 14:59

    Die zou dan ook snel moeten komen? Voor de zelfde prijs! Beetje vaag allemaal!
    Heb Archos al mailtje gestuurd, Maar wacht nog steeds op antwoord!

 2. Tom
  07 maart, 2012 om 16:04

  Leuk bericht :D
  Ik had een filmpje gezien met Ice Cream Sandwich hierop waarin hij vertelde dat er 1 Gig RAM in zat. Was de 250 GB versie.

  @Martijn:
  Is de 1,5 GHz versie er ook voor de 8 GB? Want ik heb heel veel verschillende dingen gezien. Wel jammer dat Archos niet erg duidelijk er in is. Ook dat het RAM geheugen niet op de site staat.

  • Martijn
   07 maart, 2012 om 17:47

   Eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee. Ik geloof niks meer wat er van Archos afkomt totdat ik het zie :)

   • Tom
    07 maart, 2012 om 18:02

    Bedankt voor je reactie.

    Hmm, ja. Naja, ik denk dat we het de komende 2 weken gaan zien. Ik heb Archos ook even een mail gestuurd op hun benelux adres. Wie weet krijg ik antwoord :)

   • Tom
    07 maart, 2012 om 19:41

    Ik hoor net dat er een 1 GB RAM versie volgende week uit komt. Of dat klopt enzo weet ik niet, maar het zou wel vet zijn. 1 GB RAM is denk ik toch wel een must (of ten minste 756 MB)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.