Archos lanceert goedkope en kindvriendelijke Android 4.0 tablet

02 maart 2012 1 Minuut 6 Reacties
Archos-Child-pad

Archos heeft al heel wat tablets in haar assortiment zitten, waaronder de Arnova budget tablets en de G9 middenklasse tablets. Daar komt nu een tablet bij die speciaal ontwikkeld is voor kinderen, draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en voor een aantrekkelijke prijs in de markt gezet wordt.

De Archos Child Pad moet deze maand nog in de VS verschijnen voor een prijs van 129 dollar. De tablet heeft een 7 inch display en beschikt onder meer over een 1GHz processor, 1GB aan werkgeheugen en Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Meer specificaties zijn nog niet bekendgemaakt maar camera’s lijken er niet op te zitten. Maar, wat maakt deze tablet dan een kindvriendelijke tablet?

Volgens Archos is het apparaat perfect voor kinderen omdat er een speciale Kids App Store op zit die gebaseerd is op de AppsLib library die we van anderen Archos tablets kennen. Deze kids sectie bevat 14 categorieën met in totaal 10.000 apps. Daarnaast heeft Archos de software aangepast voor gebruik door kinderen. Zo zijn er verschillende kleurenicons toegevoegd en wordt er een top 28 applicaties voor kinderen meegeleverd. Ouders kunnen de tablet ook instellen middels een speciaal filter dat onder meer web browsing kan blokkeren.

Het uiterlijk (de kleur) is apart te noemen maar Archos meldt geen speciale designfeatures die de tablet kindvriendelijker maken dan andere tablets. De tablet lijkt iets dikker en dus robuuster maar aan de andere kant zijn dat alle tablets van Archos en niet allemaal zijn ze voorzien van een goede bouwkwaliteit. Eind deze maand verschijnt de Child Pad in Nederland voor een adviesprijs van 99 euro.

Reacties (6)