Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Eee Pad MeMO 370T wordt Google Nexus tablet

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2012, 19:08 CategorieAndroid

Er gaan al langere tijd geruchten over een Google Nexus tablet en Google heeft zelf ook al aangegeven dit jaar zelf met iets nieuws te komen. Toen de geruchten aangaven dat Google de samenwerking aan wilde gaan met ASUS en dat de 250 dollar kostende Eee Pad MeMO 370T de inspiratie was hadden we al het vermoeden dat deze tablet de markt nooit zou bereiken. Nieuwe geruchten bevestigen dit nu.

Tegenover Android And Me geeft een insider bij leveranciers van componenten aan dat ASUS de definitieve partner van Google is om de Nexus tablet te produceren. Google zou dermate onder de indruk zijn geweest van de Eee Pad MeMO dat de tablet op dit model gebaseerd is. De MeMO gaan we dan ook volgens de bron helaas niet meer terugzien op de markt. Verder geeft de bron aan dat Google echt op prijs wil gaan concurreren. De tablet zou ergens tussen de 150 en 200 dollar moeten gaan kosten. Dit houdt natuurlijk in dat er qua specs ingeleverd moet worden. De quad-core Tegra 3 processor lijkt de eerste te zijn die het veld moet ruimen. Daarbij zal ook het design niet zo high-end zijn als we van de Transformer Prime of de iPad kennen.

Het laatste punt wat de bron weet te melden is dat de tablet, waar de naam Nexus overigens nog helemaal niet zeker voor is, in mei gelanceerd zal worden tijdens de CTIA. Een eigen tablet klinkt natuurlijk mooi, en daar kijken we ook naar uit, maar het zou zeer jammer zijn als we de Eee Pad MeMO 370T niet meer terugzien. Dit was toch een van de hoogtepunten wat betreft tablets tijdens de CES 2012. Voor 250 dollar zou je namelijk Android 4.0 Ice Cream Sandwich en een quad-core Tegra 3 processor krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.