ASUS Padfone verschijnt in de UK voor 837 euro

10 maart 2012 1 Minuut 3 Reacties
Padfone-ASUS-officieel

Afgelopen februari presenteerde ASUS de nieuwe Padfone tijdens het MWC 2012 en gaf daarbij aan dat sommige landen de tablet/smartphone combinatie in april al zouden kunnen verwachten. In de UK is de Padfone inmiddels bij de eerste winkel opgedoken en te pre-orderen voor een prijs van maar liefst 700 GBP inclusief BTW, omgerekend 837 euro.

Dat klinkt natuurlijk als een hoop geld (en dat is het ook) maar daar krijg je dan wel een smartphone plus een tablet voor, waar ook nog eens een keyboard dock op aangesloten kan worden. Daarbij gaf ASUS tijdens de presentatie vorige maand aan dat er een stylus meegeleverd zou worden. Hoe het pakket bij deze Engelse winkel exact in elkaar steekt is niet duidelijk en daarbij staat er dat de prijs nog bevestigd moet worden, maar het lijkt me wel een redelijk goede indicatie van de prijs waarop de Padfone in eerste instantie in de markt gezet zal worden.

Voor een high-end smartphone betaal je tegenwoordig al gauw 400 of 500 euro en daarbij kost een tablet van dit formaat (wel met eigen processor natuurlijk) al gauw 400 euro. Toch zou ASUS minimaal 100-150 euro lager moeten beginnen om de combinatie van de twee voor consumenten aantrekkelijk te maken.

Reacties (3)