Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Padfone verschijnt in de UK voor 837 euro

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2012, 18:35 CategorieHardware

Afgelopen februari presenteerde ASUS de nieuwe Padfone tijdens het MWC 2012 en gaf daarbij aan dat sommige landen de tablet/smartphone combinatie in april al zouden kunnen verwachten. In de UK is de Padfone inmiddels bij de eerste winkel opgedoken en te pre-orderen voor een prijs van maar liefst 700 GBP inclusief BTW, omgerekend 837 euro.

Dat klinkt natuurlijk als een hoop geld (en dat is het ook) maar daar krijg je dan wel een smartphone plus een tablet voor, waar ook nog eens een keyboard dock op aangesloten kan worden. Daarbij gaf ASUS tijdens de presentatie vorige maand aan dat er een stylus meegeleverd zou worden. Hoe het pakket bij deze Engelse winkel exact in elkaar steekt is niet duidelijk en daarbij staat er dat de prijs nog bevestigd moet worden, maar het lijkt me wel een redelijk goede indicatie van de prijs waarop de Padfone in eerste instantie in de markt gezet zal worden.

Voor een high-end smartphone betaal je tegenwoordig al gauw 400 of 500 euro en daarbij kost een tablet van dit formaat (wel met eigen processor natuurlijk) al gauw 400 euro. Toch zou ASUS minimaal 100-150 euro lager moeten beginnen om de combinatie van de twee voor consumenten aantrekkelijk te maken.

De ASUS Padfone is een uniek concept dat een smartphone combineert met een tablet. De smartphone heeft een 4.3 inch Super AMOLED qHD display en draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Deze kan vervolgens achterin de 10.1 inch tablet geschoven worden waardoor kunt werken op een groter display. De tablet beschikt over een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, eigen aansluitingen en eigen camera’s maar wordt aangestuurd door de smartphone.

ASUS Benelux heeft onlangs laten weten dat de Padfone op zijn vroegst pas eind tweede kwartaal of begin derde kwartaal in Nederland verwacht wordt. Over de adviesprijs wilden ze helaas nog niks kwijt. Bekijk alle informatie, specificaties en video’s van de ASUS Padfone op de productpagina.

Bron: Intomobile

 • Delen:

Reacties

 1. Sam
  10 maart, 2012 om 20:04

  Weer een droom vervlogen. Te duur imho

  • Martijn
   11 maart, 2012 om 1:47

   Op zich kan ik de berekening wel begrijpen maar het is idd te hoog gegrepen om de Padfone een succes te maken. 650-700 euro is een mooie prijs lijkt me.

 2. Fred
  12 maart, 2012 om 7:46

  ASUS beweert nu dat de Padfone pas 3e kwartaal naar Nederland komt. Tegen die tijd is de Padfone, zoals ie nu is, zwaar verouderd. Voor meer dan 500 euro is dat “antieke” ding echt niet verkoopbaar. Nee, voor mij word het m niet (meer).

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.