Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

BlackBerry PlayBook 3G en 4G modellen duiken op in de VS

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2012, 18:41 CategorieHardware

Als je een BlackBerry BlackBook hebt dan is momenteel de enige mogelijkheid om buiten eenWifi netwerk om te internetten je BlackBerry of andere smartphone als hotspot te gebruiken. Daar zal binnenkort verandering in komen aangezien RIM een 3G versie en een 4G versie van de ruim een jaar geleden geïntroduceerde tablet zal lanceren.

Bij de Amerikaanse FCC, een organisatie die een keurmerk voor draadloze communicatie afgeeft, zijn twee nieuwe versies van de PlayBook opgedoken. Een met 3G/HSPA+ ondersteuning en een met 4G/LTE ondersteuning. Toch is dit niet de eerste keer dat we deze modellen tegenkomen. Eerder dit jaar lekte er een roadmap van RIM uit waarin we een ‘vernieuwde’ PlayBook terugzagen. Vernieuwde tussen aanhalingstekens wat de wijzigingen zijn minimaal. Naast de 3G/4G modules lijkt alleen de processor vervangen te zijn voor een 1.5 GHz TI OMAP 4460 dual core variant en is de NFC (Near Field Communication) techniek toegevoegd.

Verdere specs blijven waarschijnlijk gelijk aan het originele PlayBook model. Vanzelfsprekend zullen de nieuwe modellen ook standaard uitgerust zijn met PlayBook OS 2.0, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Of en wanneer we de 3G/4G versies in Nederland kunnen verwachten is nog niet bekend.

Bron: Engadget


€ 99,00

op werkdagen voor 18:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bekijk

Bron: beslist.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.