Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dag Android Market, welkom Google Play

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2012, 19:16 CategorieAndroid

Vorige week dachten we nog dat de Google Play domeinnamen iets met een nieuwe tablet te maken konden hebben maar vandaag wordt duidelijk dat Google Play de nieuwe naam is voor de Android Market. Google vindt dat de naam Android Market te beperkt is voor alles wat men er in kan vinden; video’s, games, e-books, muziek, etc. Alle digitale media diensten van Google vallen vanaf vandaag dus onder de Google Play branding.

De Android naam in Android Market zou volgens Google sommige gebruikers buiten kunnen sluiten. Om een video te huren, een liedje te kopen of om door de e-books te bladeren heb je namelijk niet perse een Android apparaat nodig. Met een nieuwe naam komt natuurlijk ook een nieuw logo. De Android Market website wordt op kleine punten aangepast. Zo heeft de onderverdeling en de lay-out heeft en update gekregen. Het is eenvoudiger verschillende onderdelen van Google Play te vinden zoals Muziek, Android apps en Films.

Ook de Android Market applicatie op Android 2.2 apparaten of hoger ontvangt de komende dagen een update. De Android Market app wordt vervolgens de Google Play Store. Google heeft daarnaast losse applicaties zoals Google Music en deze krijgen ook een ‘Play update’. Zo zal Google Music veranderen in Google Play Music en verandert Google Books in Google Play Books. Alle updates voor de betreffende applicaties worden vandaag uitgerold maar het kan even duren voordat ze ook voor Nederlandse gebruikers beschikbaar zijn.

Introductie Google Play

Met Google Play wil Google een echt ecosysteem creëren dat niet alleen voor Android apparaten is maar voor alle mensen die gebruik willen maken van de diensten, met of zonder Android apparaat. Daarbij wil Google het cloud element van Google Play en het feit dat al je content eenvoudig gesynchroniseerd en opgeslagen wordt benadrukken.

Google Play apps, website en video’s

Android apps blijven natuurlijk een belangrijk onderdeel van Google Play met een aanbod van meer dan 450.000 applicaties. Hieronder vind je een korte introductie van Android apps op Google Play.

De Google Play website kun je hier al bekijken. Meer video’s over de verschillende applicaties en het gebruik van Google Play vind je op het YouTube kanaal van Google Play.

Overigens heeft Google ter promotie van het nieuwe concept een groot aantal applicaties in de aanbieding voor 0,49 euro. Het is de moeite waard om hier even te kijken of er wat voor je tussen zit.

 • Delen:

Reacties

 1. tristan
  07 maart, 2012 om 15:43

  is dit een automatische update of moet ik het downloaden?

  • Martijn
   07 maart, 2012 om 15:48

   Wellicht kun je het forceren maar de apps worden automatisch geüpdatet.

 2. T.A Blet
  07 maart, 2012 om 19:43

  Ik vind toch echt Android Market beter klinken dan Google Play.

 3. Mr_MdR
  07 maart, 2012 om 20:44

  las het vanochten, gelijk gaan kijken op m’n tab, en daar stond tie al!
  Goed dat er meer eenheid is, maar het logo/header design steekt zo af tegen de rest van de “market’, nieuwe logo inc ” google play” font past er echt niet bij :P
  Ook netjes dat books, video en muziek zelfde uiterlijk qua sore heeft maar wel een andere kleur

 4. h.s
  29 september, 2012 om 16:48

  ik wil spotify(een muziek app voor de tablet) downloaden, maar hij doed het niet. hij zecht dat ik me moet aanmelden om de app te kunnen downloaden. dus dat doe ik, maar ik kan hem nog steeds niet downloaden.
  nu zegt hij dat ik de app google play store app niet geopend heb op mijn apparaat met mijn e-mailaccount. maar ik kan nergens de app google play store app vinden. hoe kan ik de app spotify toch downloaden voor mijn tablet(heb een arnova 10b)??

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.