Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste reviews nieuwe iPad zijn zeer positief

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2012, 12:38 CategorieApple

De grotere techsites hebben natuurlijk al een paar dagen een nieuwe iPad in hun bezit om uitgebreid te testen en vandaag werd het embargo verwijderd waardoor de reviews massaal online kwamen te staan. De eerste reviews zijn zeer positief en vooral het Retina display krijgt lovende kritieken. In dit artikel vind je een overzicht van de beste reviews, statements en video’s.

The Verge

The Verge legt in onderstaande review de iPad 2 en de nieuwe iPad naast elkaar en gaat daarna dieper in op de verbeteringen van de nieuwe iPad. Over het display is men louter positief en ook de prestaties van de tablet zijn een groot pluspunt. De iPad reageert volgens The Verge snel, kent geen lags en is een verademing om te gebruiken. Wel geeft men aan dat de upgrade van iPad 2 naar de nieuwe iPad niet voor iedereen is. Wanneer het display je niet boeit en je de camera niet zal gebruiken is de gebruikerservaring nagenoeg hetzelfde.

The display is so high resolution that it can actually be distracting in some ways. I began to notice just how low in quality and resolution graphics can look in certain apps and web pages. I even started making a list of graphic elements we need to update on The Verge.

Slashgear

Slashgear heeft aan dat de prestaties van de tablet ten opzichte van de iPad 2 niet zozeer verbeterd zijn. De tablet is nog steeds even snel en de gebruikerservaring heeft dan ook geen upgrade gekregen. Toch is deze soepele ervaring nog datgene wat de iPad onderscheidt van de (Android) concurrentie. Ook het Retina display wordt positief beoordeeld; individuele pixels zijn niet of nauwelijks te zien en het scherm ziet er indrukwekkend uit.

A good metaphor is, perhaps oddly, buying new tires: you don’t want them to reinvent the wheel, but you do look at the materials to see how they hold up to the competition.

USA Today

Ook USA Today is duidelijk positief over de belangrijkste vernieuwing van de iPad; het Retina display. Daarnaast zijn de lange batterijduur en de flink verbeterde camera pluspunten.

The third-generation iPad may not be the game-changer that Apple’s original tablet was, but you know how this movie is going to end. Apple is going to rake it in on the heels of its latest matinee idol.

T3

Een pluspunt wat T3 vooral benadrukt is de kracht van de App Store. Deze steekt met kop en schouders uit boven de Android Market en is datgene wat de iPad een succes maakt. Daarnaast wordt de grootte van nieuwe applicaties die geoptimaliseerd zijn voor het Retina display genoemd als nadeel. Een 16GB model is dan bijna voor niemand meer de juiste keuze. Wel is de nieuwe iPad volgens T3 iets sneller in het web browsen en is het display zeer indrukwekkend.

The new iPad 3 is an improved version of the best tablet on the market, which makes the new iPad our number 1 slate by default. We’ll see more true quadcore tablets from Apple’s rivals before 2013, and they might boast some snazzier features too, but what they won’t have is the might of the App Store behind them.

John Gruber

John Gruber is vol lof over het nieuwe Retina display. Volgens de techblogger is het lezen op het nieuwe scherm een grote verademing. Ook noemt hij het feit dat apps voor de iPhone 4 (met Retina ondersteuning) er stukken beter uitzien op de nieuwe iPad. Oudere iPhone apps zien er weer een stuk minder uit. Daarbij zegt Gruber dan de hele interface zelfs sneller lijkt aan te voelen.

The retina display is amazing, everything in the UI feels faster, and the price points remain the same. What’s not to love? It’s that simple.

Pocketnow

Pocketnow is nog niet toegekomen aan een volledige review maar heeft wel al een interessante hands-on video gemaakt waarin je eigenlijk alles al ziet. Over het algemeen is de website zeer tevreden al lijkt het model wat zij hebben over wat softwareproblemen te beschikken. Afgezien van dat zijn ze zeer enthousiast over het Retina display en vinden ze het verschil met de iPad 2 qua design niet noemenswaardig.

Overall, it looks and feels like an iPad 2 with a far superior display!

Techcrunch

Techcrunch noemt een aantal redenen waarom je voor de nieuwe iPad zou moeten kiezen. Als je veel leest, foto’s wilt maken, video’s wilt maken games wilt spelen en sneller mobiel internet wil is de nieuwe iPad volgens de website ideaal voor je. Ook hier wordt het Retina display als grootste pluspunt genoemd, en daarbij de zeer snelle en soepele interface.

If you have the original iPad, I say this is a no-brainer. If you have an iPad 2, it’s a tougher call since it still seems nearly as fast as the new iPad. But if you choose not to upgrade (or to spend $399 for the 16 GB iPad 2 now), again, treat the new iPad as if it were Medusa when you’re in an Apple Store. Do. Not. Look. At. It.

Meer informatie

Wil je meer weten over de nieuwe iPad? Lees dan verder in een van onderstaande artikelen.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.