Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


Gamen op tablets steeds populairder, omzet groeit hard

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2012, 9:49 CategorieApplicaties

Met de steeds betere displays, hogere resoluties en krachtigere processors blijft de markt voor games op tablets de komende jaren flink groeien. Dit blijkt uit onderzoek van Juniper Research. Niet alleen de tabletgebruiker profiteert hiervan, ook de ontwikkelaars en publishers draaien hoge omzetten in dit groeiende ecosysteem.

Verschillende nieuwe tablets van onder meer ASUS, Acer en Apple beschikken over een resolutie die gelijk is aan of hoger is dan Full HD en een processor met indrukwekkende grafische prestaties. Door de ontwikkelingen, welke de komende maanden en jaren natuurlijk niet stil zullen staan, zal de populariteit van games op tablets toenemen. Uit het onderzoek blijkt dat de omzet van games op tablets afgelopen jaar 491 miljoen dollar was. De verwachting is dat dit bedrag in 2014 zal groeien naar 3.1 miljard dollar.

Toch is niet alleen de hardware van de tablet een reden voor het succes van games. Door de hoge prijs van tablets als de iPad kan er ook iets over de consumenten die de tablet aanschaffen gezegd worden. Zo ligt het inkomen boven gemiddeld en is er in het budget ook meer ruimte voor de aanschaf van games en andere applicaties. Het volledige onderzoek is hier te lezen.

Bron: Guardian

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.