Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google begint uitrol Android 4.0.4 voor de Motorola Xoom

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2012, 11:37 CategorieAndroid

Google is sinds gisteren begonnen met de uitrol van de nieuwste versie van Android Ice Cream Sandwich. De Android 4.0.4 wordt in de VS uitgerold naar de Motorola Xoom Wifi modellen en moet een groot aantal verbeteringen, nieuwe functies en bugfixes bevatten. 

Google heeft daarbij aangegeven dat de komende weken meer en meer apparaten de update naar Android Ice Cream Sandwich kunnen verwachten, sommigen nog met de 4.0.3 versie, anderen met de nieuwste versie. Android 4.0.4 is volgens Google veel stabieler dan eerdere versies en brengt onder meer betere camera prestaties, vloeiendere schermrotatie, verbeterde telefoonnummer herkenning, verbeterde ondersteuning binnen de e-mail client en een groot aantal bugfixes van bekende problemen. Momenteel is de update alleen beschikbaar in de VS aangezien Google hier een nauwere samenwerking heeft met Motorola. In Nederland wachten gebruikers van de Xoom nog steeds op een eerste update naar Android Ice Cream Sandwich.

Wanneer de update de eerste Nederlandse apparaten zal bereiken is nog niet bekend. ASUS en Archos zijn twee van de weinige fabrikanten die reeds een update naar Android 4.0 uitgerold hebben voor ‘oudere’ tablets. Het wachten is nog steeds op de eerste melding van Android 4.0 op tablets van onder meer Sony, Acer, Toshiba en Samsung.

Overigens is Android 4.0.4 ook vrijgegeven voor de Open Source Community waardoor Custom ROM’s binnen enkele dagen ook van de nieuwste versie van Android voorzien kunnen worden.

Bron: Android And Me

  • Delen:

Reacties

  1. steven
    29 maart, 2012 om 18:01

    Een waarschuwing: wacht met het downloaden van ics. Op mijn transformer draait versie 4.03 met heeeeeel veel fouten. Wacht eerst op de ervaringen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.