Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google gaat tablets via eigen online winkel verkopen’

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2012, 10:32 CategorieAndroid

Er gaan al maanden geruchten over een tablet van Google zelf die de verkopen van Android moet stimuleren maar Google zou volgens recente berichten nog een idee hebben liggen om de verkopen te stimuleren. Volgens The Wall Street Journal zouden we namelijk dit jaar nog een online winkel voor tablets gaan zien van Google.

Google zou in deze online winkel tablets gaan willen verkopen die Google gecertificeerd en in directe samenwerking met hardware partners ontwikkeld zijn. In het verslag worden hiervoor Samsung en ASUS genoemd, twee van de meest populaire Android fabrikanten. Daarnaast zou Google de toekomstige ‘Nexus’ tablet gaan voeren. Uit de laatste geruchten blijkt dat ASUS hiervan de productie op zich zal nemen en dat de 7 inch tablet ergens in de zomer voor een prijs van 199 dollar op de markt moet verschijnen.

Google hoopt met dit initiatief de consument sneller en eenvoudiger te bereiken en hierdoor het marktaandeel van Android tablets te vergroten. Google probeerde ditzelfde eerder met de Galaxy Nexus smartphone maar doordat Amerikanen smartphones in 90 procent van de gevallen met abonnement kopen was dit geen succes. Het merendeel van de verkochte tablets is Wifi-only dus Google zou zich geen zorgen hoeven maken over combinaties met abonnementen. 

De nieuwe online winkel zou ergens begin deze zomer gelanceerd moeten worden, tegelijkertijd met de lancering van de eerste Google ‘Nexus’ tablet.

  • Delen:

Reacties

  1. T.A Blet
    30 maart, 2012 om 15:36

    Google wil zo veel!!!!!!!!!!!
    Laten ze nu eerst maar eens de Samsung Galaxy Tab 10.1v updaten na bijna een jaar na de launch.
    Dit is toch echt een Google Experience Device.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.