Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on met de Joyplus M10PQ tablet met Pixel Qi display

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2012, 18:01 CategorieHardware

Wie ons dagelijks volgt heeft de term Pixel Qi wel vaker voorbij zien komen maar helaas nooit echt in combinatie populaire producten. Het Pixel Qi display is speciaal ontwikkeld voor leesbaarheid in zonlicht en uit diverse video’s die we afgelopen jaar gezien hebben kunnen we opmaken dat het aardig goed werkt. Toch lijken veel fabrikanten te kiezen voor een display dat voorzien is van de IPS techniek.

Tijdens de CeBIT beurs in Duitsland dook er deze week toch een fabrikant op die het Pixel Qi display in een tablet verwerkt heeft. Het Chinese Shenzhen heeft de 10 inch JoyPlus M10PQ. Deze tablet beschikt over een 10 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Samsung ARM Cortex A8 1GHz single processor, 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen, een camera aan de voorzijde, een microSD card slot en een SIM kaart slot. Qua besturingssysteem draait de tablet momenteel nog op Android 2.3.5 Gingerbread maar de fabrikant heeft al aangegeven een Android 4.0 Ice Cream Sandwich update uit te zullen rollen.

Het Pixel Qi display is niet helemaal hetzelfde als een IPS display. Dit display gedraagt zich als een full-color scherm met hoog contrast wanneer het backlight aanstaat en wanneer het backlight uitstaat wordt het omgevingslicht gereflecteerd om een beeld met laag contrast weer te geven. Deze laatste modus zorgt voor een zeer laag energieverbruik en nog steeds leesbaarheid in omgevingslicht.

Bron: Netbooknews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.