Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad 3 wordt iPad HD’

Geschreven door
Geplaatst op2 maart 2012, 18:50 CategorieApple

Nu de presentatie van de derde generatie iPad steeds dichterbij komt laaien de geruchten over de naamstelling weer op. De meeste mensen gaan gewoon uit van de iPad 3 maar vandaag zou er bewijs opgedoken zijn voor een andere naam, namelijk de iPad HD. Op zich een logische keuze als je bedenkt dat er een Retina resolutie display in verwerkt zal zitten.

Bij Apple is het altijd maar afwachten wat de naam van een product zal worden. Voor de lancering van de iPad 4S ging ook iedereen er vanuit dat het de iPhone 5 zou worden. Ook over de derde generatie iPad bestaan dus verschillende theorieën. Vanmorgen dook er een tweet op van Michael Fonfara die een afbeelding in handen had gekregen van accessoire fabrikant Griffin. In een lijst waarin de nieuwe cases staan wordt de naam iPad HD gebruikt. Wel staat er tussen haakjes een 3 achter. Daarbij beweert Fonfara ook van fabrikant Belkin bevestigd te hebben gekregen dat de naam iPad HD zal zijn.

Het is niet voor het eerst dat de deze naam voorbij zien komen maar of dit nou de daadwerkelijke bevestiging is vraag ik me af. Apple kennende zal ze ook deze fabrikanten pas op het laatste moment op de hoogte stellen van de definitieve naam. Ik hou het op een wilde gok van Griffin, vooral ook gezien de (3) achter de naam. Wie weet zien we gewoon een iPad 2S verschijnen volgende week.

Prijs iPad 3

Interessanter is wellicht de prijs waarvoor de iPad 3 in de markt gezet zal worden. Recente berichten spraken over een prijsstijging van 80 dollar ten opzichte van de iPad 2. Daarbij zou er een ‘budget’ 8GB iPad 2 model gelanceerd worden om ook de concurrentie aan te gaan met goedkope Android tablet. 

Bron: Gizmodo

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.