Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad verplicht op twee Vlaamse scholen

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2012, 14:47 CategorieApple

Toen Apple begin dit jaar iBooks 2 en iTunes U introduceerde werd het duidelijk dat scholen een belangrijke doelgroep worden de komende jaren. Toch is het niet alleen Apple dat zich wil mengen in het interactief leren verhaal want ook Motorola heeft onlangs in de VS een programma uitgerold om scholen te voorzien van een Android tablet. In België kiezen twee schollen nu ieder geval voor de iPad.

Leerlingen van het Sint-Pieterscollege en de Sint-Jozefshandelsschool in het Vlaamse Blankenberge moeten vanaf het nieuwe schooljaar verplicht een iPad kopen. De scholen willen op deze manier het interactief leren gaan introduceren wat natuurlijk een goede zaak is. Het probleem is alleen dat de ouders voor de kosten van de iPad moeten opdraaien. De iPad kan in termijnen betaald worden en zodra alle kosten weggewerkt zijn wordt de leering eigenaar van de tablet. Wel zou de school lagere kosten voor cursussen in rekening brengen ter compensatie.

Volgens de scholen hebben eerdere tests al uitgewezen dat het gebruik van de iPad tijdens lessen de leerprestaties duidelijk verbetert. Daarbij is het grote voordeel dat het aantal fysieke schoolboeken drastisch verminderd kan worden en applicatie diverse hulpmiddels als de calculator kunnen vervangen.

Kun je leerlingen een iPad opdwingen?

Opvallend is dat leerlingen nu op diverse plekken al gedwongen wordt om een iPad te gebruiken (en zelfs kopen) op school. Wanneer het voor de leerlingen gratis zou zijn of de kosten gedeeld zouden worden kan ik het nog begrijpen maar op deze manier iets opdwingen roept natuurlijk weerstand op. Daarbij is sowieso het opdwingen van de iPad een punt waar vraagtekens bij gezet kunnen worden. In Nederland is men ook van plan deze regel op een aantal scholen in te voeren en ouders hebben hier al negatief op gereageerd. Android tablets zijn namelijk ook een goede mogelijkheid en voor minder geld aan te schaffen. En dan hebben we het nog niet eens over de beperkingen die het gebruik van een iPad als educatief middelpunt met zich meebrengen…

De iPad en het onderwijs

Sam heeft na de introductie van iBooks 2 en iTunes U een interessant artikel geschreven over het wel of niet slagen van de iPad (en alles wat erbij komt kijken) in het onderwijs.

Bron: Tweakers

  • Delen:

Reacties

  1. Nijntje
    08 maart, 2012 om 9:55

    “Volgens de scholen hebben eerdere tests al uitgewezen dat het gebruik van de iPad tijdens lessen de leerprestaties duidelijk verbeterd. ”

    Yeah right. Eerdere tests die gesponsord waren door Apple zeker?
    Het is trouwens verbeterT, met een T, niet met een D.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.