Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Is de nieuwe iPad sneller dan de iPad 2?

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2012, 12:33 CategorieApple

Met de lancering van een nieuwe iPad ga je er toch vanuit dat Apple heel wat verbeterd heeft om de concurrentie voor te blijven. Toch wordt de nieuwe iPad inmiddels meer gezien als upgrade in plaats van een compleet nieuw en verbeterd product. Maar, is de nieuwe iPad ook sneller dan zijn voorganger, de iPad 2? CNET zocht uit in hoe verre de snelheid van diverse functies ten opzichte van de iPad 2 verbeterd is.

In onderstaande video worden een aantal processen getoond waarbij de tijd die elke iPad nog heeft gemeten wordt. Zoals je ziet is het verschil tussen beide modellen bij games minimaal. De opstart tijd van de nieuwe iPad is een stuk langer dan bij de iPad 2 maar aan de andere kant is het exporteren van video’s in iMovie wel wat sneller met de nieuwe iPad. 

Op grafisch gebied heeft de nieuwe iPad, zoals Apple zelf al aangaf, een aantal verbeteringen meegekregen. De belangrijkste hiervan zijn de vier kernen voor snellere en geavanceerde grafische prestaties. Voor de pure rekenkracht lijkt de processor nauwelijks veranderd. De vraag is natuurlijk of dit een negatief punt is. De iPad 2 lag namelijk qua algemene prestaties al op een zeer hoog niveau. Hiermee wordt wel weer onderstreept dat de upgrade van een iPad 2 naar een nieuwe iPad niet voor iedereen interessant is. De belangrijkste features blijven het Retine display en de 5 megapixel camera. Als deze features voor jou absolute toegevoegde waarde hebben zou een upgrade naar de nieuwe variant interessant kunnen zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.